Na drniškom području dva nova vrtića do 2020. godine

- 18. srpnja 2018.

Jučer je u Zagrebu gradonačelnik grada Drniša Josip Begonja, s ministricom Nadom Murganić potpisao ugovor o sufinanciranju projekta ulaganja u objekt dječjeg vrtića u Radoniću. Radi se o projektu koje će u iznosu od 469 573,o0 kune sufinancirati Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Dječji vrtić u Radoniću nalazit će se u objektu škole, a sredstvima koja su odobrena će se isti prenamijeniti u svrhu budućeg područnog odjeljenja Dječjeg vrtića Drniš.

Gradonačelnik nam je objasnio kako će se projekt provesti u tri faze. Završetak prve faze predviđen je već do kraja ove godine, a preko natječaja koji će ministarstvo objaviti u siječnju 2019. godine grad će osigurati sredstva za drugu fazu projekta.

-Cijeli ovaj naš projekt obnove, uređenja, opremanja tog budućeg dječjeg vrtića u naselju Radonić u bivšoj područnoj školi je s PDV-om procijenjen na 1 071 000,00 kuna. Mi smo dobili bespovratno, a to tretiramo kao prvu fazu, od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ali ne samo od njih jer cijeli ovaj projekt ide iz tri izvora iz Europskog socijalnog fonda, zatim iz nacionalnih izvora i treći je proračun grada Drniša.

Uz dječji vrtić u Radoniću, planira se gradnja dječjeg vrtića na području Miljevaca, u naselju Drinovci. Gradonačelnik nam je kazao kada možemo očekivati prve generacije vrtićana u Drinovcima i Radoniću.

-Stvaramo određene pretpostavke za demografsku revitalizaciju, naravno da one nisu jedine koje je potrebno napraviti. Uvjeren sam da ćemo za iduću pedagošku godinu, 2019./2020. stvoriti u Radoniću sve optimalne uvjete za puni devet satni program predškolskog odgoja. Vjerujem da, ako ne do kraja iduće godine svakako to mora biti početkom 2020. dječji vrtić u Drinovcima bi također trebao početi s radom, odnosno u građevinskom i smislu opremanja bi trebao biti gotov.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian