Na drniškoj Poljani održana akcija mjerenja tlaka i šećera

- 11. svibnja 2016.

Foto: Josip Živković

Akcija mjerenja tlaka i kontrole šećera u krvi, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Drniš u povodu Tjedna Crvenog križa i Međunarodog dana sestrinstva organiziralo danas u suradnji s Patronažnom službom drniškog Doma zdravlja, bilježi odličan odaziv Drnišana. Obavljeno je oko 140 pregleda, a pokazalo se da dio pregledanih unatoč preventivnim akcijama loše drži razinu šećera u krvi u granicama normale, a ujedno je kod manjeg broja pregledanih utvrđen povišeni krvni tlak.

Gradsko društvo Crvenog križa zajedno s Patronažnom službom godišnje organizira četiri do pet preventivnih javno-zdravstvenih akcija s ciljem educiranja građana o važnosti zdravog načina života, tjelesne aktivnosti te samokontroli krvnog tlaka, šećera i masnoća u krvi.

U današnju akciju uključili su se i članovi mladeži Crvenog križa koji su Drnišanima dijelili prigodne letke o načinu zdrave prehrane, te letke koji ih žele potaknuti da se odazovu na pregled kada dobiju poziv za neki od tri preventivna nacionalna programa – ranog otkrivanja raka debelog crijeva, dojke i grlića maternice, ali i motivirati ih da i inače aktivno sudjeluju u očuvanju i unaprjeđenju svog zdravlja.

Foto: Josip Živković

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian