Na 8. Sajmu poslova u Šibeniku samo dvoje drniških poslodavaca

- 26. ožujka 2015.

Foto: Marija Lojić

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Šibenik u Dalmare centru je održan 8. Sajam poslova. Otvorio ga je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, a među okupljenima su bili i šibensko-kninski župan Goran Pauk, šibenski gradonačelnik Željko Burić te predstojnik šibenskog Zavoda za zapošljavanje Luka Petrina.
Na Sajmu se predstavilo ukupno 42 izlagača, a od kojih samo dva drniška, Organizacija za građanske inicijative i Girk Kalun.
U sklopu sajma održan je i okrugli stol na temu Obrazovanje za potrebe tržišta rada kao i prezentacije Poduzetnički impuls 2015., te Mjere aktivne politike zapošljavanja i Postani poduzetnik-samozaposli se.

„Zajedničkim naporima mladost ostavljamo u Hrvatskoj. Cilj je otvoriti radna mjesta, zadržati mlade, jer odlazak već i samo jedne osobe je veliki gubitak za Hrvatsku. Opredijeljene svih, bez obzira na stranačke boje, mora biti ostanak mladih u Hrvatskoj”, rekao je ministar u svom govoru pohvalivši i napore koje lokalna zajednica ulaže u rješavanju nezaposlenosti.
Predstojnik šibenskog Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje, Luka Petrina, o sajmu je rekao kako je to postala tradicija i dodao: „Cilj je omogućiti poslodavcima da prezentiraju svoje potrebe za radnicima, a nezaposlenim osobama i svim drugima koji traže zaposlenje i promjenu zaposlenja da se predstave poslodavcu.”
Prema statističkim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na kraju veljače 2015.godine bilo je registrirano 8.766 nezaposlenih osoba, što je za 976 osoba manje nego u veljači 2014. godine. S obzirom da turistička sezona uskoro počinje ta brojka bi se trebala nastaviti smanjivati.

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background