“Moja glava, moja pravila” preuzela vrh HR Top 40

- 11. travnja 2023.

Singl Moja glava, moja pravila (Croatia Records), koju izvode Parni valjak i Igor Drvenkar, novi je predvodnik liste HR Top 40. Time je lista najemitiranijih domaćih naslova u hrvatskom radijskom eteru dobila petu pjesmu na broju jedan tijekom 2023. godine.

Neno Belan & Fiumens ostali su na drugoj poziciji s pjesmom Žuti semafor (Dallas Records), a na broju tri debitirao je novi singl grupe Prljavo kazalište Stare navike (Houra Group/IDM Music). Natali Dizdar ostvarila je svoj najbolji rezultat na HR Top 40 s pjesmom Ocean (Aquarius Records) na četvrtom mjestu. Top 5 ovoga tjedna zatvara Igor Delač s baladom Dušo, bori se (Croatia Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 27. ožujka do 2. travnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

S ovotjednim rezultatom, Parni valjak i Igor Drvenkar skinuli su s prvog mjesta Let 3 i njihov singl Mama ŠČ! (Dallas Records) nakon šest tjedana boravka na vrhu. Međutim, ovo je prvi puta od 25. srpnja 2022. da je jedan sastav (Rišpet Lipo mi je tu, Hit Records) zamijenio drugi (Pravila igreFeeling, Gema Produkcija) na vrhu rezultata mjerenja.

I dok je ovo prvi puta da je Igor Drvenkar došao na broj jedan HR Top 40, grupi Parni valjak je ovotjedna vodeća pozicija prva nakon gotovo 14 mjeseci. U veljači 2022. godine Parni valjak predvodio je rezultate mjerenja emitiranja s rock baladom Ponovo (Croatia Records), posljednje objavljenom pjesmom s Akijem Rahimovskim kao vokalom.

Ovo je fantastičan rezultat. Zaista smo sretni da je publika prihvatila pjesmu i naše novo putovanje. Hvala svim radijskim urednicima koji su omogućili da pjesma i dođe do publike“, stoji u izjavi benda Parni valjak.

Ovoga tjedna lista bilježi sedam promjena, od čega su se dva naslova našla među najemitiranijima po prvi puta.

Po prvi puta nakon devet godina, na listi se našla grupa Prljavo kazalište s baladom Stare navike, ujedno ostvarivši najviši novi ulaz (broj 3). U pitanju je njihov prvi singl nakon 2014. godine, kada je objavljena pjesma Tamni slapovi (Hit Records).

Stare navike najavljuju novi studijski album benda Prljavo kazalište 11 godina nakon izdanja Možda dogodine (Croatia Records). U međuvremenu, Prljavo kazalište je održao brojne rasprodane koncerte  i boravio na Top-listi prodaje domaćih albuma sa zapisom koncerta 30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb (Croatia Records) (23. i 30. prosinca 2020.).

Nova pjesma Igora Delača Dušo, bori se ostvarila je najveći skok od 33 mjesta u odnosu na prošlotjedni rezultat (s 38. na petu poziciju). Ovo je ukupno četvrti skok od 20 ili više mjesta u 2022. nakon grupe Let 3 (Mama ŠČ!, Dallas Records, 25 mjesta), Mije Dimšić (Stranac kojeg znam, Croatia Records, 22 mjesta) i sastava Neno Belan & Fiumens (Žuti semafor, Dallas Records, 36 mjesta).

Velika mi je čast i zadovoljstvo što se moja pjesma ‘Dušo, bori se’ našla na listi najizvođenijih pjesama, što je dokaz da je dobro primljena od strane radijskih postaja i njihovih slušatelja, kojima se ovim putem od srca zahvaljujem“, riječi su Igora Delača, ujedno se zahvalivši produkcijskom timu Hit Factory, tekstopiscu Željku Krznariću i svom diskografu, “ovaj odličan plasman pjesme je dokaz da smo na pravom putu i nastavljamo dalje.

Na broju 13 ovotjednih rezultata emitiranja našla se suradnja ITD banda i Tonyja Cetinskog Orao nikad ne leti u jatu (Hit Records). I dok se Tony Cetinski nedavno našao među najemitiranijima sa solo baladom Vojnik pod zvijezdama (Hit Records) (broj 9), ITD band se našao na HR Top 40 nakon gotovo dvije godine od pjesme Kao sjena si koja me prati (Hit Records).
Orao nikad ne leti u jatu naslovni je singl petog studijskog izdanja ITD banda, objavljenog 30 godina nakon albuma Sve najbolje (Hit Records).

‘Orao nikad ne leti u jatu’ je pjesma urađena bez kompromisa kao uostalom i ostalih 12 pjesama s novog istoimenog albuma“, izjavio je Miroslav Rus, “stihovi ‘neka me ruše, nek ležim u blatu, orao nikad ne leti u jatu..’ su jedan dio ogledala mog života. ITD band doživljavam kao moje prirodno stanište, kao prostor u kome nema podilaženja. Sam rokerski pristup daje mi mogućnost da budem i angažiran u čemu istinski uživam.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian