Košarkaši DOŠK-a sezonu završili na četvrtom mjestu A-2 lige – dvojica igrača u najboljoj petorci sezone

- 4. travnja 2023.

Završeno je prvenstvo u A- 2 ligi – jug za sezonu 2022./ 2023.

Košarkaši DOŠK-a osvojili su četvrto mjesto.

DOŠK je sezonu završio s omjerom od 11 pobjeda i sedam poraza.

Prvo mjesto osvojila je momčad Mislava iz Podstrane te izborila kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu, odnosno drugi rang nacionalnog natjecanja.

 

Na utakmici posljednjeg kola u Drnišu je upriličena svečana dodjela priznanja za dva igrača DOŠK-a koja su uvrštena u najbolju petorku lige. Riječ je o Domagoju Stojanoviću i Luki Panduriću koji su ujedno i drugi i treći strijelac lige.

Inače,  nakon 20 odigranih sezona u dresu  DOŠK-a od aktivnog igranja košarke oprostio se dugogodišnji kapetan kluba Krste Malenica.

Malenica je s DOŠK-om dva puta bio prvak B- 1 lige, a posebno je ostala upamćena titula osvojena u sezoni 2007./ 2008. kada su drniški košarkaši izborili ulazak u A- 2 ligu – jug.

Iz kluba su se emotivno oprostili priopćivši:

”Krste Malenica (1980.) nakon 20 seniorskih sezona odigranih u KK DOŠK-u odlučio je podvuci crtu te je jučer odigrao svoju posljednju utakmicu za seniorski sastav. Iskoristili smo priliku pa smo za uspomenu sa našim dojučerašnjim kapetanom fotografirali točno 30 godina mlađeg Šimu Vlaića (2010.) kojem je ovo bila 4 utakmica za seniorski sastav u ovoj sezoni. Šime je veliki talent kojem je DOŠK samo odskočna daska nadamo se u jednoj lijepoj košarkaškoj karijeri. Vrijedilo je zabilježiti ovu fotografiju.
Krste Malenica uvijek je bio na raspolaganju, nesebično doprinosio klubu i razvoju košarke u našem gradu. Iza njega ostaje puno velikih uspjeha i lijepih uspomena koje ćemo čuvati i njegovati.
Sretno u zasluženoj košarkaškoj mirovini i hvala kapetane na svemu” – poručili su iz DOŠK-a.

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background