Mladi Drnišani pozivaju : STOP NASILJU!

- 14. listopada 2015.

Foto: Frama Drniš

Mladi Drnišani okupljeni u FRAMU Drniš sinoć su prigodnim plakatima i natpisima te molitvom pokazali da su uz drniškog studenta Luku Mihaljevića, kojeg su u petak teško ozlijedila dvojica huligana u Šibeniku. Akciju su organizirali da ne bi ovaj posljednji brutalni napad ostao samo dio statistike koja bilježi porast nasilja među mladima, posvetivši je Luki i svim ostalim nedužnim žrtvama brutalnih stradanja. Drniška FRAMA predvođena fra Mariom Radmanom, župnim vikarom drniške Župe Gospe od Ružarija i duhovnim asistentom Franjevačke mladeži, jedina je zasada u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji javno digla svoj glas protiv ovog zadnjeg čina nasilja. Činjenica je da ozljeđivanje 19 godišnjeg Luke nije usamljen slučaj, kao i brutalnost kojoj svjedočimo i ovom prilikom. Drniški Framaši su upravo željeli upozoriti da unatoč svim naporima u borbi protiv nasilja među mladima nasilje je, nažalost, još uvijek vrlo česta pojava.

FRAMA Drniš Luki posvećuje i Križni put što ga u subotu 17. listopada organiziraju u povodu Dana drniških planinara, najavio je u našoj emisiji Ajmo reć fra Mario Radman. Križni put iz župne Crkve Gospe od Ružarija kreće u 7 sati, nastavlja se preko Badnja markiranim stazama do planinarskog doma na Promini. Predvodit će ga uz pratnju planinara fra Mario Radman, dug je oko tri sata hoda sa stajanjima predviđenim za 14 postaja Križnog puta. Cijelim putem križ će nositi Lukin otac Robert.

Na livadi ispod doma u 10 sati predviđena je sveta misa za sudionike planinarskog križnog puta te za sve planinare i izletnike kojih se ove subote očekuje više od stotinu. Do omiljenog drniškog izletišta na vrhu Promine stići će planinarskim stazama iz pravca Lišnjaka, Velušića, Badnja, Siverića… Pripremaju se i posebni sadržaji za najmlađe, a u 13 sati zajednički ručak uz tradicionalni planinarski grah.

Foto: Frama Drniš

Foto: Frama Drniš

Foto: Frama Drniš

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background