Komunalno se oprema Novo naselje u Oklaju

- 14. listopada 2015.

Foto: Marija Lojić

Stanovnici dvadesetak obiteljskih kuća izgrađenih u Novom naselju u Oklaju više neće morati blatnjavim cestama do svojih kuća. Upravo su obavljeni završni radovi na uređenju asfaltiranih 850 metara u tri ulice u ovom naselju, ulice Nike Čavline, Marka Škovrlja i iznad tamošnje veterinarske stanice. Za njihovo uređenje utrošeno je 294.000 kuna. Izvođač radova putem bagatelne nabave bilo je šibensko poduzeće Ceste Šibenik d.o.o. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice sa 267.000,00 kuna (uključujući PDV), dok je ostatak pokrila Općina Promina. U Proračunu za 2015.osigurano je ukupno 215.000 kuna za vlastito učešće u cijeni radova, te za dodatne radove i za stručni nadzor. U dodatne radove uračunato je 60.000 kuna, s koliko je Općina sufinancirala i radove na kompletnoj rekonstrukciji vodovodne mreže koje je u ovom naselju izvodio šibenski Vodovod. Ujedno je u pripremi i projekt uređenja mreže javne rasvjete u novom naselju gdje će se postaviti kandelabri, a vrijednost ove investicije je 400.000 kuna.

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

U općinskom središtu u neposrednoj blizini ovog naselja započeli su i radovi na uređenju sportskog igrališta Žagra, nekadašnjeg slivnika za vodu, koje je tijekom Domovinskog rata i okupacije devastirano. Projekt je vrijedan oko 480.000 kuna. Rekonstrukciju i modernizaciju igrališta Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirat će s 200.000 kuna, dok Općina Promina iz općinskog proračuna zasada je osigurala 140.000 kuna, a ostatak će se osigurati do kraja godine kroz planirani rebalans općinske blagajne za ovu godinu. Radove će izvoditi građevinari iz zadruge Drniški transporti Siverić.

Dodajmo kako do kraja godine na središnjem trgu u Oklaju iznad nedovršene fontane postavit će se mobilna montažna platforma, kako bi se osigurala sigurnost posjetitelja tijekom kulturnih i drugih manifestacija koje se na trgu događaju tijekom godine. Platformu do kraja godine izradit će domaća tvrtka METAL-SINT OKLAJ d.d. iz Oklaja. Sredstva od 75.000 kuna osigurana su u proračunu Općine Promina.

Foto: Marija Lojić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background