Ministarstvo kulture: nedostatak novca razlog zašto je projekt polivalentne dvorane – odgođen

- 29. ožujka 2014.

Jedini razlog zbog kojega Ministarstvo kulture u 2014. godini polivalentnu dvoranu Doma kulture u Drnišu nije za sufinanciranje uvrstilo u Program javnih potreba u kulturi je nedostatak novca, kazao je danas u telefonskom razgovoru za Radio Drniš zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš:

{play}images/audio2/2903_Sipus_1.mp3{/play}

{play}images/audio2/2903_Sipus_3.mp3{/play}

Drniški projekt je dobar, kazao je zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš. Prije rebalansa državnog proračuna nalazio se na listi prioriteta za sufinanciranje u 2014. godini no nakon rebalansa državnog proračuna ministarstvo kulture je ostalo bez 22 milijuna kuna uslijed čega je projekt završetka polivalentne dvorane u Drnišu – odgođen.

  • NOVCA MOŽDA IPAK BUDE U OVOJ GODINI 

Zamjenik Šipuš je kazao kako je optimističan što se tiče pronalaska sredstava u rezervama ministarstva kulture sa kojima bi u Drnišu sufinancirali projekt u ovoj godini barem u iznosu od pedeset posto.

{play}images/audio2/2903_Sipus_2.mp3{/play}

  • GRADONAČELNIK TVRDI – DOKUMENTACIJA JE POTPUNA 

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja iznenađen je što dvorana Doma kulture nije uvrštena u program iako kaže nije ni očekivao onoliki iznos koliki je u prosincu dogovoren sa ministricom Zlatar Violić.

Odbija insinuacije da projekt odbijen jer je dokumentacija za njega nepotpuna. Kaže kako vjeruje da je jedini razlog nedostatak novca, jer je od gospodina Blaža Žilića, koji predmet Grada Drniša vodi u Ministarstvu kulture, dobio potvrdu da je dokumentacija kompletna.

{play}images/audio2/2903_Begonja_1.mp3{/play}

{play}images/audio2/Begonja_2903.mp3{/play}

Odobrena su sredstva od 100 tisuća kuna za radove na Crkvi Svetog Roka u Drnišu što je za 50 tisuća kuna manje od onoga što se očekivalo, 100 tisuća kuna za Samostan Gospe od Milosti, 300 tisuća kuna za Crkvu Pokrova Presvete Bogorodice u Kričkama.
Gradski muzej Drniš dobit će u ovoj godini 700 tisuća kuna za stalni postav što je za 100 tisuća kuna manje u odnosu na ono što je ministrica Zlatar Violić kazala u prosincu u Drnišu.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background