I ove godine u Pokrovniku križni put na otvorenom

- 31. ožujka 2014.

Nakon što su lani izgradili postaje Križnog puta od pećine sa izvorom vode do mjesne crkve sv. Mihovila , mještani Pokrovnika ovog su vikenda postavljali i reljefe sa prikazima križnih postaja. Izrađeni su u zagrebačkoj obrtničkoj radionici „Vlaho”, od umjetnog kamena i preliveni broncom, zašto je izdvojeno 9.800 kuna.

Pokrovnik

Pokrovnik je inače prvo naselje na širem drniškom području koje je izgradilo Križni put na otvorenom .Cjelokupan posao izgradnje rezultat je donacija i dobrovoljnog rada tamošnjih stanovnika. Križni put je blagoslovljen lani uoči Uskrsa. Ove godine hodanje Križnog puta održat će se u subotu, 12. travnja 2014. s početkom u 18 sati i 30 minuta. Križni put započinje kod pećine i nastavlja se serpentinama prema crkvi sv. Mihovila u kojoj će se potom služiti sveta misa. Križni put i misu predvodit će fra Ivan Čupić, župnik Župe Marijina Uznesenja iz Mrilović Zagore.

Križni put je pobožnost slavljenja Isusove muke, tj. njegovog puta od Pilatove sudnice do Golgote i groba,a ima dugu tradiciju u Katoličkoj Crkvi. Postaje križnog puta označavaju niz od četrnaest slika ili skulptura koje predstavljaju četrnaest različitih prizora Kristove pasije. Moleći Križni put vjernici se nastoje uživjeti u svaki Isusov korak , razmišljati o poruci muke i uklopiti je u svoj svakodnevni kršćanski život. Stoga je Korizma nezamisliva bez te lijepe pobožnosti.

Iz mjesnog odbora Pokrovnik pozivaju Drnišane da im se priključe i uveličaju ovaj crkveni obred.

Pokrovnik


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background