Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u Drnišu

- 9. svibnja 2017.

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede danas boravi u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji.
Jutros je na Kninskoj tvrđavi otvorio Doručak s hrvatskih farmi na kojem su se predstavili sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda.
Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh s hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Šibensko-kninsku županiju.
Potom je u Drnišu održao sastanak sa gradonačelnikom Drniša Josipom Begonjom.

Teme sastanka bile su revitalizacija Petrovog polja te mogućnost otvaranja uredovnog dana Agencije za plaćanja u poljoprivredi u Drnišu.
Naime nakon što su Hrvatske vode raspisale javni poziv za projektiranje kompletne dokumentacije za izgradnju zapornice (brane) na Čikoli sa ciljem formiranja mini akumulacije u visini korita rijeke i za navodnjavanje 70 tak hektara Petrovog polja te su u svom financijskom planu za ovu godinu osigurali 4 milijuna kuna za njezinu izgradnju Agencija za prirodu je svojim mišljenjem zatražila izradu Studije glavne ocjene utjecaja na okoliš te odgodila do daljnjega investicijski pothvat.
Evo što o tome misli ministar poljoprivrede:

{play}images/audio2/tolusic1.mp3{/play}

Ministra smo upitali i što je sa drniškim projektima koji su za sufinanciranje aplicirani preko njegovog ministarstva:

{play}images/audio2/tolusic2.mp3{/play}

 

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian