Ministar regionalnog razvoja Marko Pavić i gradonačelnik Drniša Josip Begonja potpisali danas dva ugovora vrijedna 1,9 milijuna kuna (audio&foto)

- 15. listopada 2019.

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić sa gradonačelnikom Grada Drniša mr.sc. Josipom Begonjom potpisao je danas u Šibeniku dva ugovora vrijedna oko 1,9 milijuna kuna.

Riječ je o projektima ‘NATURA DRNIŠ – održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000”, te ‘Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u Poslovnu zonu Drniš’.

Gradonačelnik Josip Begonja pojasnio je o čemu je riječ i danas u Šibeniku za Radio Drniš kazao:

 

Više o svemu u Temi dana Radio Drniša u srijedu, 16. listopada 2019., u 12:20 sati.

Sveukupno je danas u Šibeniku ukupno potpisano 17 ugovora vrijednih oko 100 milijuna kuna za koje je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osiguralo nacionalna i europska sredstva.

-‘ Europski fondovi mijenjaju Hrvatsku. Osiguravaju bolje zdravstvo, osiguravaju turističku održivost, osiguravaju bolje školstvo, bolje ceste, zračne luke, čime se podiže kvaliteta života i na kraju krajeva, osiguravaju radna mjesta. Upravo zahvaljujući europskim fondovima 6,5 milijardi kuna u zadnje tri godine uloženo je u zapošljavanje’ – istaknuo je ministar Pavić u Šibeniku.

Naglasio je da će nakon današnjeg dana, kad se potpišu svi ugovori, Šibensko-kninska županija biti na 1,7 milijardi kuna ugovorenih sredstava preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

– ‘Danas se u Šibensko-kninskoj županiji potpisuju ugovori vrijedni preko 100 milijuna kuna. Ova Vlada osigurala je značajna sredstva za sufinanciranje europskih programa, ali smo isto tako svjesni da je potrebno pronaći nacionalna sredstva za sufinanciranje projekata. Upravo radi toga Vlada je ušla u poreznu reformu te je 2 milijarde kuna dodatno ispušteno jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a isto tako imamo i fond za sufinanciranje europskih projekata u vrijednosti 300 milijuna kuna, a kojim smo krenuli u obilazak Hrvatske, jučer Zadar, danas Šibenik, sljedeći tjedan Karlovac’ – kazao je ministar Pavić.

Župan Goran Pauk kazao je kako se veseli svakom novom projektu bez obzira radi li se o Šibeniku, Kninu ili Drnišu te kako mu je teško  izvagati koji je važniji i kvalitetniji.

– ‘Svaki ovakav događaj je ponavljanje govora na određeni način, ali i zadovoljstvo jer smo mi svi u ovom poslu danas u ovom europsko doba fokusirani na ovakve događaje i oni su velikim djelom mjerilo naše uspješnosti. Meni je kao županu izuzetno veliko zadovoljstvo što smo uspješni u ovoj priči’ – zaključio je župan Pauk.

Osim drniških projekata nacionalnim sredstvima sufinancirat će se i Energetska obnova zagrade dječjeg vrtića “Šibenski tići” u Šibeniku, Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića ”Građa” u Šibeniku, Energetska obnova zgrade Doma za starije i nemoćne osobe u Kninu te Energetska obnova zgrade Cvjetni dom u Šibeniku.

Sredstvima Europske unije sufinancirat će se ukupno 11 projekata poduzetnika iz Knina za koje su također danas u Šibeniku potpisani ugovori.

 

 

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background