Ministar Božinović obišao opožarene površine na drniškom području

- 24. srpnja 2017.

Foto: Radio Drniš

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jučer je u sklopu svog posjeta Šibensko-kninskoj županiji obišao i nedavno požarom poharane površine na drniškom području. Uz ministra unutarnjih poslova su među ostalim bili i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, ali i drniški gradonačelnik Josip Begonja koji je o svrsi ministrova posjeta kazao:
– Kao što je poznato na širem području Grada Drniša ali i susjednih općina koje pokriva JVP Drniš je neuobičajeno puno požara, preko 330, što je znatno iznad prosjeka ali i kada je riječ o troškovnim komponentama puno više je novaca potrošeno nego što se proračunom moglo pretpostaviti. Mi smo jučer obišli područje Miljevaca, ali isto tako i jedan dio Trbounja, Donje Čupiće. Ono što je na licu mjesta rečeno ministru je jedan problem koji je na našem području još uvijek prisutan, a to je da se u blizini kuća nalaze minski sumnjiva područja i da to s jedne strane onemogućuje djelovanje zračnih snaga, ali isto tako kopnenih snaga, jer se dio poljskih, šumskih puteva koji prolaze kroz ta područja ne koristi te na taj način nije moguće kvalitetno djelovati – kazao je gradonačelnik Begonja.

Osim obilaska opožarenih područja u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Drniš održan je i radni sastanak. Tema sastanka bila je izvješće o ovogodišnjim požarima, stanje opreme JVP i DVD-a, i ostala tekuća pitanja vezana uz rad vatrogastva na našem području.
– Naime, javna vatrogasna postrojba nema autocisternu, a autocisternu koju koristi DVD Drniš dobili smo na tzv. revers do kraja rujna od strane Državnih robnih zaliha. Ukazali smo tom prigodom ministru da se s takvom razinom opremljenosti ne može računati, to je za nas neprihvatljivo i neodrživo – kazao je gradonačelnik te dodao:
– Skrenuo sam ministru, da primjera radi, ako je točno da se oko milijun ulaznica proda u NP Krka da bi ga se posjetilo, samo jedna kuna od svake prodane ulaznice bi riješila u jednoj godini potrebe za novom autocisternom naše Javne vatrogasne postrojbe, iduće godine to mogu biti susjedne općine ili gradovi. Mi bi htjeli da naše postrojbe imaju ujednačene standarde u smislu materijalno-tehničke opremljenosti ali isto tako i financijske kada govorimo o plaćama ali i prekovremenim satima koje imaju.

Od ministrova posjeta Drnišu nakon što prikupi sve podatke s terena, gradonačelnik očekuje od sljedeće godine jednu novu priču u smislu kvalitetnijeg pomaka kada je riječ o uvjetima rada i opreme vatrogasaca nego što je to dosada bio.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian