Miljevačke užance ove subote otvaraju program proslave 30. obljetnice oslobođenja Miljevaca

- 17. lipnja 2022.

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije Covida 19 ove godine održati će se ponovno ‘Miljevačke užance’, povodom 30-te obljetnice oslobođenja  u subotu 18. lipnja 2022.

Sudjeluju Kulturno umjetnička udruga Miljevci, Društvo Sveta Ana- Odranski obrež, ‘Krč’ – Primošten, i KUD Krenica iz Gale.

Program pučkih plesova i pjesama održati će se u sportskoj dvorani u Drninovcima sa početkom u 20 sati. Pokrovitelji su Grad Drniš i Miljevački sabor.

Miljevačkim užancama započinje program obilježavanja jedne od prvih i najvećih oslobodilačkih akcija u Domovinskom ratu, u kojoj je oslobođen prostor od 108 četvornih kilometara i sedam miljevačkih sela, nastavlja se sportskim susretima i nadmetanjima, te službenim programom najavljenim i ove godine na sam dan obljetnice 21. lipnja.

Kada je prije 30 godina živote položilo osam hrvatskih branitelja, bit će u 18 sati i 30 minuta položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen obilježja, u crkvi Imena Isusova u Drinovcima bit će služena sveta misa zadušnica u 19 sati a potom i odrješenje za poginule branitelje.

Obilježavanje 30 . obljetnice akcije “Miljevci” nastavit će se prigodnim domjenkom i druženjem ratnih suboraca, prijatelja i uzvanika u prostoru Osnovne škole Stjepana Radića u Drinovcima.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian