Maloljetnicima zabrana konzumacije alkohola na javnim površinama

- 14. listopada 2011.

Drniški maloljetnici ubuduće na javnim površinama neće smjeti konzumirati alkoholna pića. Ukoliko naprave prekršaj po pitanju konzumacije, policija će o tome prvi puta obavijestiti roditelje ili skrbnike. Ukoliko maloljetnici ponove prekršaj policija će obavijestiti nadležni Centar za socijalnu skrb.

Za treći puta počinjeni prekršaj konzumacije alkoholnih pića na javnim površinama bit će pokrenut prekršajni postupak, a na maloljetnika će se primijeniti i odgovarajuća odgojna mjera.  Ovakvu Odluku o konzumiranju i posjedovanju alkoholnih pića kod maloljetnika na javnim površinama Vijeće za prevenciju grada Drniša jutros je jednoglasno usvojilo.

Odluka između ostalog donosi i sankcije za starije maloljetnike, koji ostvaruju osobne prihode, mogu se kazniti od 100 do 1.000 kuna.

Odluku treba potvrditi Gradsko vijeće Grada Drniša koje se sastaje sljedećeg tjedna a na snagu stupa objavom u Službenom glasilu Šibensko kninske županije.

Sjednicu je vodila dogradonačelnica Vlatka Duilo koja je istaknula kako se nada da će gradsko vijeće prepoznati važnost ove odluke.

Sjednici je nazočilo 6 od ukupno 11 članova: Ivan Zeljko, Gordana Barišić, Davor Jakelić, Ante Čavčić i Željko Bilać.  

vijece_za_prevenciju


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian