“Loza”: Prijevremeni izbori u Drnišu nepotrebno su trošenje novca

- 24. listopada 2012.

Politička udruga građana ”Loza” temeljem odluke svog povjerenstva za grad Drniš na najavljenim prijevremenim izborima u Drnišu neće sudjelovati.
U “Lozi” izbore drže nepotrebnim trošenjem novca poreznih obveznika jer od izbora novog gradonačelnika i njegovog zamjenika neće proći ni 6 mjeseci do redovnih lokalnih izbora, priopćeno je danas iz Političke udruge “Loza”.
U priopćenju kojeg potpisuju predsjednik Loze Ivica Ledenko te predsjednik povjerenstva “Loze” za Drniš Miro Matijaš ističe se kako Grad Drniš ima gradsko vijeće, ima i dogradonačelnika a novi zakon koji je u proceduri u ovakvom slučaju ubuduće ne predviđa izbore, te je Vlada RH mogla pozitivno odgovoriti na cijelu nastalu situaciju tako da je imenovala povjerenika koji bi nastavio započeti posao i projekte pokojnog gradonačelnika Ante Dželalije.
“Loza” Drniš sudjelovati će na redovnim izborima u svibnju 2013. godine sa svojim kandidatom za gradonačelnika te programom koji obuhvaća četvero-godišnji razvojni ciklus .
Prijevremene izbore drže neprogramskim izborima, izborima iz nužde, a kad su takvi, poručuju iz “Loze”, onda je najpragmatičnije da se i ne održe te da se imenovao povjerenik za slijedeći kratak period od 6 mjeseci.
U današnjem priopćenju iz “Loze” naglašavaju kako su u Šibensko Kninskoj županiji u ovoj godini održani prijevremeni izbori za načelnika općine Kistanje, Biskupiju te za općinsko vijeće Promine. Ta tri održana izbora uz procjenu koštanja izbora u Drnišu porezne obveznike koštati će preko 700 tisuća što je drže u udruzi “Loza” malo previše.

panorama-2


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background