Lino višebojac ponovo u našoj školi

- 19. travnja 2013.

Tradicionalna „Podravkina” manifestacija „Lino višebojac” održana je danas u organizaciji sportskog školskog društva „Čikola” po drugi put u drniškoj osnovnoj školi Antuna Mihanovića Petropoljskog. Na ovoj jedinstvenoj smotri sportskih radosti i dječje kreativnosti, učenice i učenici od 5. do 8. razreda, sudjelovali su u 8 disciplina.

Linov višebojac

Osim što su se natjecali u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanjem košarkaških obruča, potezanju užeta, pokazali su i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo učenici su pisali i rad na temu „Svijet po mom” i likovno se izražavati na temu „Lino višebojac”. Tako je pročitan i najbolji literarni rad učenice Antonije Bačić Drinovaca.
Natjecalo se 24 učenika, 12 djevojčica i 12 dječaka uz bodrenje oko 800 osnovaca iz svih drniških škola .Ukupni pobjednici su učenici petih i osmih razreda , a dvoje najboljih Anamarija Čoraš iz 8. razreda i Mislav Šindilj iz 5. razred oboje iz središnje škole u Drnišu ,predstavljat će drniške osnovce na završnici Lino višebojca narednog mjeseca.

U svakoj školskoj godini održava se po 24 natjecanja u osnovnim školama, te jedno finalno natjecanje na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja u kojima sudjeluje oko 850 osnovaca iz cijele Hravtske. Inače, na svako natjecanje dolaze vrhunski sportaši, a drniškoj školi gostovali su hrvatska reprezentativka ,košarkašica Anđa Jelavić te mladi hrvatski reprezentativac, košarkaš Jolly –a ,Drnišanin Tomislav Gabrić. Rekli su da im je drago da su sudjelovali u ovom projektu i da su zajedno sa djecom uživali u natjecanjima , ujedno dodali kako je ono pokazalo da među drniškom djecom ima talentiranih sportaša.
Osim što su se družili s učenicima, poznati sportaši su im pomogli u natjecanju. Inače natjecanje pod nazivom Čokolino višebojac, pokrenuto je na inicijativu legendarnog kapetana vatrenih Zvonimira Bobana u školskoj godini 2006/07.

Linov višebojac

Pobjednici

Linov višebojac

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background