LAG Krka, Mladi u EU, Zvonimir, Liga protiv raka i ‘Neuma’ sudjeluju u Danima otvorenih vrata udruga

- 23. svibnja 2018.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske tradicionalno organizira Dane otvorenih vrata udruga koji se ove godine održavaju od 24. do 26. svibnja. U Drnišu u manifestaciji sudjeluju LAG Krka, udruga Mladi u EU, udruga Zvonimir, Liga protiv raka Grada drniša i Gradski pjevački zbor Neuma.

LAG “KRKA” povodom Dana otvorenih vrata udruga u suradnji s udrugama “Mladi u EU” i “ZvoniMir” organizira 24. svibnja 2018. godine “Info Dan” u razdoblju od 10 do 14 sati na adresi Fra Andrije Kačića Miočića 6 u Drnišu u prostoru Poludnevnog boravka Udruge “ZvoniMir”, u zgradi bivšeg Đačkog doma.
Najavili su kako će na inovativan način biti predstavljeni društveno korisni projekti i programi, te će istaknuti važnost i doprinos rada udruga civilnog društva u lokalnoj zajednici.

U isto vrijeme i na istom mjestu Liga protiv raka grada Drniša prezentirati će svoje djelovanje a ususret Danu nepušenja održati će i javnozdravstvenu akciju mjerenja plućnog volumena i protoka zraka kroz pluća metodom spirometrije. Važno je da se ovoj akciji odazovu pušači jer je vidljivo koliko su stara njihova pluća. Građanima će biti omogućeno i mjerenje krvnog tlaka. Ove aktivnosti će provoditi dr. Indira Fistanić – poručuju iz drniške Lige.

Prezentacijom projekta Festival zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“ i radionicom na temu važnosti upjevavanja u cilju razvoja vokalnog aparata te praktičnog izvođenja vježbi i rada na glazbenim partiturama, na ovogodišnjim Danima otvorenih vrata udruga sudjelovati će i Gradski pjevački zbor „Neuma“ ovog četvrtka 24.svibnja s početkom u 20 sati u prostoriji Srednje škole Ivana Meštrovića.
Zainteresirani posjetitelji moći će steći uvid u blagodati koje zborsko pjevanje donosi kako pojedincu tako i cjelokupnoj zajednici i upoznati se sa radom i aktivnostima zborskih pjevača. Zahvaljujući Festivalu zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“ koji djeluje od 2013. godine, Drniš je kroz proteklih pet godina postojanja Festivala posjetilo dvadesetak gostujućih zborova koji su svojim sudjelovanjem obogatili kulturnu ponudu samoga grada.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background