Kreću novi javni radovi- danas potpisani ugovori na šest mjeseci

- 29. ožujka 2013.

Naslov: Kreću novi javni radovi- danas potpisani ugovori na šest mjeseci
Grad Drniš ove godine ponovno se uključio u program javnih radova kojim Hrvatski zavod za zapošljavanje potiče privremeno zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba. Ovogodišnjim programom zaposlen je 21 Drnišanin, koji će raditi po prvi put šest ,a ne tri mjeseca kako je to ranije bilo. S njima je danas u maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik Josip Begonja potpisao ugovore o radu na određeno vrijeme .

Potpisivanje ugovora

Gradonačelnik Begonja zaželio im je uspješan rad ,te kazao kako je svjestan kako plaća u iznosu 2.800,00 kuna neto nije velika ,ali u ovim kriznim vremenima dobro dođe. Dodajmo kako se radovi izvode izvan mjesta stalnog mjesta boravka zaposlenog, dobivati će i fiksni iznos od 400 kuna na ime troškova prijevoza.
I ovim radnicima zaposlenim na određeno vrijeme kao i stalno zaposlenima u gradskoj upravi radno je vrijeme od 7 do 15 sati ,pa se svi moraju pridržavati obveze dolaska na vrijeme na posao ,kazao je Begonja i dodao kako je u planu je bilo uposliti 31zaposlenika , pa očekuje da će Zavod za zapošljavanje imati još razumijevanja za potrebe Grada.
Planom i programom što ga je sačinio Grad Drniš,javni radovi će se izvoditi na i čišćenju i uređenju javnih površina .Radit će se tako na čišćenju groblja i održavanju nerazvrstanih cesta u naseljima, te uređenju buduće pješačke staze koja prolazi kanjonom Čikole i povezuje kulturne znamenitosti grada Drniša. Završetkom radova na tom projektu, radnici će uređivati javne površine u samom gradu, koje nisu uključene u plan i program čišćenja i održavanja za 2013. godinu, što Grad ima ugovoreno s Javnim komunalnim poduzećem “Rad”.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background