Kreće uređenje Kulturnog centra u Otavicama

- 28. travnja 2020.

Načelnik Općine Ružić Ante Pijuk i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić potpisali su Ugovor o sufinanciranju projekta ‘Unutarnje uređenje i opremanje društvenog doma/kulturnog centra u Otavicama’ a intenzitet potpore od  Agencije je 185 tisuća kuna.

Riječ je o projektu kojim će se urediti i privesti konačnoj svrsi interijer bivše osnovne škole u Otavicama, inače objekta koji je sagradio i zajednici darovao veliki hrvatski i svjetski kipar Ivan Meštrović.

Projektom je planirano uređenje ulazne lođe, središnje izložbene dvorane, prezentacijske dvorane i mini bara u prizemlju zgrade te kiparsko-slikarske radionice, čajne kuhinje i sobe za goste na katu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 263 tisuće kuna, a ostatak sredstava osiguran je u proračunu Općine Ružić.

Projekt unutarnjeg uređenje i opremanja društvenog doma/kulturnog centra u Otavicama prijavljen je na LAG natječaj za tip operacije „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji je raspisala Lokalna akcijska grupa „KRKA“.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background