Klapa Drniš gostovala na festivalu u Bratislavi

- 4. rujna 2012.

Članovi Klape Drniš proteklog su vikenda nastupali na međunarodnom etno festivalu u Bratislavi u Slovačkoj.

– “Na festivalu je nastupilo šest udruga iz pet zemalja. Mi smo išli skupa sa prijateljima iz Benkovca, na poziv klape Benkovac odnosno Grada Benkovca koji je bio organizator našeg zajedničkog putovanja. Domaćini u Bratislavi su bili iznimno gostoljubljivi, od općinskih do gradskih vlasti. Prije odlaska u Hrvatsku za nas je domjenak pripremilo i tamošnje hrvatsko veleposlanstvo koje nas je bodrilo i tijekom nastupa u publici”, kazao je za Radio Drniš Ivica Baković iz klape Drniš.

Prilikom svog boravka u Slovačkoj klapa je promovirala drniški kraj uručivši domaćinima pršut te paletu proizvoda Dalmacijavina što je osigurao gradonačelnik Drniša Ante Dželalija.

Također, poklonjeni su suveniri Milanke Pranić, susak Mlađe Tomića, rukotvorine Udruge žena ‘Sv. Roko’ i Tkalačke zadruge Vlaić s Miljevaca, dok Joško Zaninović ispred Gradskog muzeja Drniš darovao je monografiju “Drniš na starim grafikama, razglednicama i fotografijama”, knjigu “Tradicijsko graditeljstvo drniškog kraja”, povijesnu monografiju Košarkaškog kluba DOŠK, te odljev zaštitnika grada Sv. Roka.

klapa-bratislava-1

klapa-bratislava-2


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background