Karate klub Drniš proslavio 35. obljetnicu djelovanja

- 16. prosinca 2019.

Karate klub Drniš je ove godine navršio 35 godina od svog osnutka za što je dobio priznanje od Hrvatkog Karate Saveza. Kako i priliči za jedan takav jubilej kraj godine je obilježen svečanom proslavom. Točnije, 14.12.2019. se održala svečana proslava u Velikoj gradskoj vijećnici u Drnišu kojom su se prilikom dodijelila priznanja i zahvalnice zaslužnima za djelovanje kluba kroz povijest.

Ovom prigodom karate klub Drniš je dodijelio svečane plakete i to: Anti Knezu osnivaču karate kluba Drniš te

Ivanu Zoričiću najtrofejnijem natjecatelju u povijesti kluba i dugogodišnjem treneru.

Priznanja su dodijeljena prvoj generaciji iz 1984. godine i prvoj poslijeratnoj generaciji iz 1995. godine, te drugima koji su svojim postupanjem i zalaganjem doprinijeli razvoju i ugledu kluba.

Zahvalnice su dodijeljene pravnim i fizičkim osobama koje su podržavali i surađivali sa karate klubom Drniš.

Klub je 1984. godine osnovao Ante Knez nakon povratka i Zagreba gdje je paralelno studirao i trenirao karate, a nedugo zatim kormilo je preuzeo Zoran Zoričić koji je postao sinonim za karate klub Drniš i koji danas obnaša funkciju predsjednika i trenera kluba. Zoran Zoričić sa svojim učenicima, a danas trenerima u klubu Ivanom Buzovom i Slavkom Buzovom sinergijski djeluju u podučavanju karate vještine, te su izvrstan spoj iskustva, stručnosti i mladosti što pokazuju rezultati, ali i puna dvorana djece.

Najtrofejniji natjecatelj kluba u povijesti je Ivan Zoričić koji je ujedno bio i dugogodišnji trener kluba. Prošao je sve nacionalne selekcije od kadetskog uzrasta i starije. Ivan je osvojio nekoliko stotina odličja sa međunarodnih i domaćih natjecanja. Među kojima se svakako ističe medalja sa Svjetskog prvenstva u Ateni, pobjeda na Premier ligi u Salzburgu, te preko 20 državnih medalja. Uz sve medalje, Ivan je bio proglašen za najboljeg sportaša Šibensko-kninske županije 3 puta.

Danas boje kluba brane mlada drniška djeca koja su prepoznatljiva na svakom natjecanju na kojemu sudjeluju, a sa kojih su se ove godine vratili sa preko 100 odličja. Među njima se ističu Ivan Baričević koji je osvojio broncu na državnom prvenstvu, te na svakom turniru slovi za favorita svoje kategorije. Tu su Stipe i Bruno Mijatović, Marko Strunje, Marta Dželalija, Karmen Sučić, ali i brojni drugi koji nestrpljivo čekaju svoju priliku koja će sigurno doći.

Sadašnjost i budućnost karate kluba Drniš je jako svijetla, sa više od 100 članova, koji su raspoređeni u četiri grupe (karate vrtić, karate škola, karate natjecatelji i karate rekreacija) je jedan od brojnijih sportskih kolektiva u gradu i šire. Početkom 2020. godine slijedi reorganizacija kluba i nastavak uspješnog rada.

Karate klub Drniš zahvaljuje svim svojim članovima i prijateljima na podršci i obećava da će nastaviti i dalje uveseljavati cijeli drniški kraj.

K

 


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian