Dođite na Advent u Drnišu!

- 20. prosinca 2019.

Drugu godinu za redom manifestaciju ‘Advent u Drnišu’ organizira Radio Drniš.

Tri dana programa uključuje blagdanske kućice sa gastronomskom ponudom, koncerte dječjih zborova, humanitarnu prodaju slastica, humanitarnu prodaju božićnog nakita, svirku uživo i još mnogo toga.

Radno vrijeme kućica na Poljani je danas, sutra i u nedjelju u vremenu od 17 do 24 sata.

Prvi nastup danas je u 17 sati i 30 minuta kada će odgojiteljice i djeca iz Dječjeg vrtića Drniš izvesti predstavu ‘Neposlušna zvjezdica’, u 18 sati nastupa Dječji zbor sv. Ante iz Drniša, za 18 sati i 30 minuta predviđeno je puštanje lampiona sa božićnim željama ukoliko vremenske prilike dozvole te potom od 19 sati kreće svirka uživo Vokalnog sastava Adagio iz Šibenika. U 19 sati Lovački savez Šibensko kninske županije posjetitelje Adventa u Drnišu počastiti će sa divljači.

Sutra, 21. prosinca, u 18 sati nastupa Dječji zbor Grdelini, potom slijedi svirka Gradskog puhačkog orkestra Drniš a nakon toga sve okupljene na Adventu u Drnišu zabavljati će Mile Perkov. Sutra se igra i lutrija sa vrijednim nagradama.

U nedjelju, 22. prosinca, u 18 sati koncert će upriličiti Dječji zbor Glazbene škole Krsto Odak, a od 19 sati nastupa Trio maestro iz Šibenika.

Sva tri dana djeca će na Poljani imati priliku družiti se sa Djeda Mrazom koji će za njih imati i slatke poklone.

Četiri kućice u ponudi imaju jela kao što su pečenica i jaja, kupus i kobasice, sendviče sa pršutom, čvarke, kuhano vino, domaće rakije, kuhani džin.

Peta kućica je sa slatkim proizvodima. Naime, jedna kućica je besplatno ustupljena Caritasu Miljevci koji će u ponudi imati palačinke, fritule i kolače a sav prilog posjetitelja Adventa ide u humanitarne svrhe, za pomoć ugroženim obiteljima o kojima skrbi Caritas a koji su ovog Božića u potrebi.

Ujedno organizira se i humanitarna prodaja božićnog nakita, a kojega su izradile članice Udruge žena Sv. Roko Drniš, Lige protiv raka Grada Drniša te djelatnice Narodne Knjižnice Drniš, sve to u suradnji sa drniškim Društvom prijatelja Hajduka. Prihod od prodaje nakita ide za pomoć u liječenju Damira Beraća iz Gradca koji je doživio tešku prometnu nesreću, 26. studenog prošle godine, nakon koje je ostao nepokretan jer je zadobio ozbiljne ozljede kralježnice.

Njegovo liječenje je dugotrajno i skupo. A 28-godišnji Damir nepokolebljiv u odluci da ponovno stane na svoje noge. Robotska neurorehabilitacija jedina je nada ljudima s takvom vrstom invaliditeta, no u Hrvatskoj takvu vrstu rehabilitacije pruža jedino privatna poliklinika, procijenjeni je trošak oko 150 000 kuna i stoga je Damiru neophodna pomoć.  Apeliramo stoga na sve da pomognu koliko mogu. Osim da daju svoje priloge na Adventu u Drnišu kupnjom ručno izrađenog lijepog božićnog nakita ujedno i dobrovoljni prilog može se uplatiti na račun Damira Beraća otvoren u Zagrebačkoj banci broj IBAN-a: HR0723600003118241299 s naznakom ‘za liječenje Damira Beraća’.
Za uplate iz inozemstva broj SWIFT/BIC kod glasi: ZABAHR2X


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background