Kamen na kamenu ovu subotu donosi priče s Pokrovnika

- 25. ožujka 2016.

Foto: Marija Lojić

U emisiji Kamen na kamenu ovu subotu poslušajte priču o Pokrovniku i njegovim marljivim stanovnicima koji su odlučni u namjeri da ovo mjesto učine boljim za život.
O Pokrovniku, njegovim potencijalima i budućim planovima razgovarali smo s predsjednikom mjesnog odbora Pokrovnik Josipom Lucićem: 

“Pretprošle godine smo se javili na natječaj Poljoprivredno savjetodavne službe za dvije šumske ceste u dužini dvije i pol tisuće metara. Zatim smo napravili projekt obnove Pećine, naš izvor vode. Projekt je poslan prošle godine, očekujemo uskoro rješenje. Imamo projekt pješačko-biciklističke-turističke staze gdje želimo povezati znamenitosti Pokrovnika. Projekt je težak oko 500.000 kuna, sada se čeka samo natječaj Ministarstva turizma… “, kazao je o projektima Josip Lucić.

Jedan od vrijednih stanovnika Pokrovnika je Drago Jakelić koji se na 6 hektara zemlje bavi uzgojem maslina ali i voća poput trešanja, badema i smokava. O svojim počecima bavljenja uzgojem maslina Jakelić je kazao:

“Ja sam tražio pomoć i mišljenje Savjetodavne službe u Šibeniku da li se na području Pokrovnika mogu podizati višegodišnji nasadi maslina […] Nakon pregleda terena konstatirano je da masline na Pokrovniku egzistiraju već sto i dvjesto godina te da se mogu uzgajati i danas[..] i to mi je dalo vjetar u leđa.”

Josipa Menđušić s Pokrovnika s druge strane započela je s uzgojem smilja, aromatičnog bilja koje je posljednjih godina zahvaljujući visokoj otkupnoj cijeni dobilo na velikom značaju.

“Sve je vrlo lagano, čovjek može sve sam napraviti i ne treba imati neku veliku investiciju da bi se počelo s tim, a i otkupna cijena smilja je vrlo dobra”, kazala je za Radio Drniš Josipa Menđušić.

Emisiju Kamen na kamenu poslušajte ovu subotu, 26. ožujka od 13.30 sati.

Foto: Marija Lojić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background