Jubilarni Jubilate Deo ovog vikenda u Drnišu

- 26. listopada 2022.

Desetu godinu zaredom Gradski pjevački zbor “Neuma” organizira Festival zborske duhovne glazbe “Jubilate Deo” – 29. i 30. listopada.

Koncertni dio programa počinje u subotu 29. listopada u 19 sati u crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu. Uz Gradski pjevački zbor “Neuma” na koncertu će sudjelovati Hrvatsko pjevačko društvo “Bijaćka vila” iz Kaštela, Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić” iz Zadra, Mješoviti zbor katedrale Presvete Trojice iz Križevaca te Mješoviti zbor „Laudate Dominum“ iz Ljubuškog (BIH), čime to slavljeničko izdanje Festivala poprima međunarodni karakter.

Drugog dana, u nedjelju 30. listopada, FZDG “Jubilate Deo” se seli u obližnji Gradac. Na misi u 11 sati u župnoj crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije, pjevat će grkokatolički Mješoviti zbor katedrale Presvete Trojice iz Križevaca, a misu će slaviti gradački župnik fra Ivan Lukač.

Uz Gradski pjevački zbor “Neuma” kao organizatora Festivala, u suorganizaciji svih ovih godina pa tako i ove jubilarne, sudjeluju Pučko otvoreno učilište Drniš i drniška Župa Gospe od Ružarija. Realizaciju svojom financijskom podrškom omogućuju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Šibensko-kninska županija i Grad Drniš.

Jelena Prpa Vuletić voditeljica ‘Neume’ za Radio Drniš je kazala:

 

Tagged as

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian