Joso Skelin i Ivica Džapo pobjednici drniškog Martinja

- 11. studenoga 2011.

Maraština Ivice Džape iz Oklaja i merlot Jose Skelina s Miljevaca proglašeni su sinoć najboljim mladim vinima na drniškom Martinju.

U konkurenciji od 20 crnih vina drugo mjesto osvojila je Jadranka Grcić iz Badnja a treće Krešo Matić iz Drniša. Među 14 bijelih vina drugonagrađeni je Mile Maleš iz Mirlović Zagore dok je treći Rajko Žulj iz Oklaja.

Nakon mraza te suša koji su smanjili ovogodišnji urod kvaliteta vina je odlična i osvojila su vrlo visoke ocjene te su samo 4 vina diskvalificirana, kazao je predsjednik žirija Mario Tomić, viši stručni savjetnik Hrvatske poljoprivredne komore, naglasivši kako vinogradari koji nisu na vrijeme pobrali grožđe, a ove se godine nešto ranije bralo, sada imaju problema sa kiselinama.

Iz godine u godinu nagradu za najbolje crno vino osvaja sorta merlot ipak sa drugačijeg mikro područja. Pretprošle godine najbolji merlot bio je sa područja Petrovog polja, prošle godine iz Velušića ove godine s Miljevaca. Ipak stručni žiri naglasio je kako to ne znači da plavina ili lasin ne mogu također konkurirati za prvo mjesto. Autohtona maraština ove godine dolazi od dokazanog proizvođača, koji ima odlične vinograde i podrume, kazao je Tomić te dodao kako će godina opstati zapamćena po katastrofi u vinogradima koja je mnoge vinare dovela na rub propasti, naročito na području Petrovog polja ali što se samih vina tiče godina će biti dobra. Martinje je organiziralo Pučko otvoreno učilište Drniš.

pobjednici

U ime Jose Skelina nagradu za najbolje crno mlado vino je preuzela Marina Samodol i Ivica Džapo prvonagrađeni za bijelo vino 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian