Izmjenama PP Grada Drniša u vojarni Njivice bit će streljana i zatvor

- 9. studenoga 2014.

Foto: Radio Drniš

Četiri su razloga zbog kojih se pristupilo ovim točkastim ili ciljanim Izmjenama i dopunama Plana. U prvom redu izvršiti će se njegovo usklađivanje sa Uredbom o ekološkoj mreži , utvrditi uvjeti smještaja građevina posebne namjene i građevina u funkciji poljoprivrednih djelatnosti za obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u seljačkom domaćinstvu, nadalje obaviti će se korekcija granica građevinskog područja gospodarske namjene i istražiti mogućnost planiranja nove turističke zone na području Radonića, kazao je uvodno gradonačelnik Josip Begonja na javnom izlaganju Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Drniša koje je napravila zagrebačka tvrtkom Urbing.

Ljiljana Doležal iz tvrtke Urbing pojasnila je kako nove izmjene najviše se donose neke izmjene u sklopu vojarne Njivice u Trbounju .Ovim izmjenama planirano je tako osam hektara za sport i rekreaciju gdje bi bio osiguran prostor za streljanu lovačkog društva, a ujedno planira se prostor za sustav zatvora, ostali dio vojarne ostaje za poduzetničke aktivnosti. Nadalje na području Radonića planirana je nova turistička zona za tradicijski ruralni turizam površine tri hektara, a područjima vrijednog kulturološkog krajolika dozvoljena je minimalna izgradnja od dva hektara ne za stambene objekte već za poljoprivrednu namjenu. Izmjenama napravljena je i manja korekcija granica ekološke mreže zaštite izvorišta, pojasnila je Ljiljana Doležal.

Izmjene Prostornog plana nalaze se na javnom uvidu u maloj gradskoj vijećnici do zaključno 12. studenog 2014. za sve zainteresirane koji mogu i pisanom obliku dati svoje primjedbe i prijedloge na ovaj prijedlog .

Foto: Radio Drniš


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian