Iz sata u sat mijenjaju se informacije vezane uz odbjeglog vozača , no o Antoniji Bilić nema informacija.

- 24. lipnja 2011.

antonija_bilic_nestalaKako donosi HRT Policija je tijekom potrage za odbjeglim Draganom Paravinjom u zgradi udaljenoj oko 200 metara od kuće njegovog ujaka pronašla oproštajno pismo, potvrdila je glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja. Pismo je pronađeno u kupaonici kuće njegove rođakinje Rade Vidović, dodala je.

Šoja je rekla kako je poruka napisana latinicom te da je njome Paravinja najavio samoubojstvo kako bi spasio sebe i obitelj. Istaknula je kako policija tek treba utvrditi je li pismo doista napisao Paravinja pa se stoga provode nužna forenzička vještačenja.

Nezavisne novine pišu, pozivajući se na neslužbene izvore, kako je Dragan Paravinja napisao i da nema ništa sa nestankom Antonije Bilić.Drugi mediji pak javljaju da je u oproštajnom pismu Paravinja policiji ostavio tragove kako pronaći Antoniju. Navodno je napisao da policija treba tražiti crni Mercedes beogradskih tablica na području Zalužana. Nije precizirao je li mislio na Zalužan pored Banje Luke ili Zalužan u Hrvatskoj.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo rekao je da će potraga za odbjeglim Draganom Paravinjom sigurno biti uspješno okončana. Na konferenciji za novinare u Donjim Srđevićima ponovio je da se jednakim intenzitetom nastavlja potraga u koju su uključeni i psi tragači kao i specijalne policijske snage. U tijeku je detaljna pretraga terena na području četiri općine – Srpca, Dervente, Laktaša i Gradiške.

Ministar je istaknuo da je Paravinja u šumu otišao u žurbi te da sa sobom nije ponio mobilni telefon niti išta što bi mu moglo pomoći u skrivanju. Negirao je navode da je dojava o dolasku Paravinje u Srbac stigla od hrvatskog MUP-a, ali nije želio otkriti tko je izvor te informacije.

Zamjenik glavnog ravnatelja hrvatske policije Milijan Brkić i načelnik uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić jutros su otputovali u Banju Luku kako bi s policijom RS-a surađivali u potrazi za odbjeglim vozačem kamiona i njihov se dolazak uskoro očekuje.

Istovremeno hrvatska policija i dalje traga za nestalom maloljetnom Antonijom Bilić, a u tijeku je i vještačenje svih dosad uzetih predmeta i tragova. Na području planine Motajica rano jutros intenzivirana je velika policijska potraga za Draganom Paravinjom (43), vozačem kamiona s kojim hrvatska policija želi obaviti obavijesni razgovor u vezi s nestalom maloljetnicom.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova RS-a jutros je potvrđeno da je potraga za Paravinjom trajala cijele protekle noći, no bjegunac ipak nije pronađen. Ministar Čađo je izjavio kako nema naznaka da bi Paravinja mogao biti naoružan, no lokalnom je stanovništvu na području na kojemu traje potraga ipak sugerirao oprez.

Pojasnio je kako je očevidno da su se Paravinja i njegova supruga Milijana pojavili u selu Donjim Srđevićima s nakanom da se on tamo sakrije. Paravinjina supruga zadržana je u pritvoru, a nakon saslušanja u policiji na slobodu je pušten ujak kod kojeg je Paravinja došao u goste. Lokalni mediji navode da je policijska ophodnja kanila provesti rutinsko privođenje Paravinje nakon što je dobila informaciju da je on u Donjim Srđevićima. Paravinja je u tom trenutku navodno bio u vrtu pokraj ujakove kuće te je, ugledavši policajce, pobjegao u obližnji šumarak. Nakon toga pozvano je policijsko pojačanje i započela je opsežna potjera.

Paravinja je navodno vozio kamion u koji se ukrcala 17-godišnja Drnišanka kojoj se od 7. ovog mjeseca izgubio svaki trag. U Srbiji je osuđen zbog silovanja i pokušaja silovanja te je za njim raspisana međunarodna tjeralica.(hrt.hr)

U Centru za forenzična vještačenja u Zagrebu još traje analiza svih tragova i predmeta izuzetih iz kamiona i kuće osumnjičenika u Donjim Bilišanima. Policija je jučer ponovno pretražila kuću i okolno područje.

Glasnogovornica Šibensko-kninske policijske uprave Marica Kosor kazala je da, prije nego što budu gotovi nalazi vještačenja dokaza pronađenih u kamionu, policija ne može govoriti o osumnjičenima u ovom slučaju.

Sve bi nedoumice trebali rasvijetliti nalazi vještačenja, koji bi trebali biti gotovi danas ili sutra, napomenula je Kosor. U potrazi za nestalom Antonijom Bilić još jednom je bez rezultata pretraženo područje oko čikolskoga mosta. Stezanje obruča oko Paravinje počelo je kada su u utorak navečer službenici ličko-senjske policije zaustavili sumnjivi kamion kod čvora Sveti Rok. Vozač je priveden na obavijesni razgovor i oslobođen sumnje jer je u vrijeme nestanka Antonije Bilić kamion vozio drugi vozač, koji je sada u bijegu. Još prije dva dana šef prijevozničke tvrtke prijavio je da mu se Paravinja ne javlja na mobitel.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian