Ivan Malenica novi predsjednik Mladeži HDZ-a Šibensko kninske županije

- 1. listopada 2012.

Ivan Malenica novi je predsjednik Županijske organizacije mladeži Hrvatske demokratske zajednice, odlučeno je u Drnišu u petak navečer na izbornoj skupštini. Na toj dužnosti zamijenio je dosadašnjeg predsjednika Antu Rakića.

Malenica je za Radio Drniš ukratko predstavio plan rada HDZ-ove županijske mladeži.

– “Plan Mladeži HDZ-a Šibensko-kninske županije je integriranje sve većeg broja članova u seniorske strukture i sudjelovanje u nadolazećim lokalnim izborima. Mladež predstavlja 30% članstva ukupnog HDZ-a na razini županije s toga mislim da bi u tom postotku trebao biti i udio članstva mladeži na izbornim listama. Prvo što ću napraviti je izabrati suradnike, a potom ću osmisliti program i pripremiti tim za nadolazeće lokalne izbore”, kazao je Ivan Malenica. Ivan Malenica

Izbornoj skupštini nazočili su i članica Predsjedništva HDZ-a i kninska gradonačelnica Josipa Rimac, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Ante Kulušić, župan Šibensko kninski i čelnik šibenskog HDZ-a Goran Pauk, tajnik županijske organizacije i zamjenik gradonačelnice Knina Tomislav Vrdoljak, gradonačelnik Skradina i potpredsjednik županijske organizacije Nediljko Dujić, Josip Begonja, predsjednik drniškog Gradskog vijeća a ujedno i potpredsjednik ŽO HDZ-a i brojni drugi članovi stranke.

Josipa Rimac u Drnišu je kazala:

– “Imamo 3000 članova mladeži na 8000 ukupnog članstva dovoljno govori da smo stvarno mlada županija po godinama. Mladež je i do sada ostvarivala izvrsne rezultate, bili su najveća potpora seniorima u svim izborima (od mjesnih odbora, temeljnih ogranaka, unutarstranačkih, lokalnih, parlamentarnih izbora). Očekujem da se vrednuje angažman MHZD-a na sljedećim lokalnim izborima. Netko će to shvatiti kao šalu, netko ozbiljno, u svakom slučaju sukladno tomu koliki je njihov udio u sveukupnom članstvu stranke valjalo bi ih angažirati kroz buduća gradska i općinska vijeća kao kandidate za čelna mjesta. Sigurno ćemo voditi računa (vodilo se i do sada, možda ne jednako u svim sredinama) da mladež sukladno svojim sposobnostima i ambicijama bude zastupljena na svim tijelima u budućim lokalnim izborima, a na nama je da se izborimo da taj rezultat bude ne dobar, nego odličan.

Dobro je da mladi ljudi imaju želje i volje za politiku za koju je najčešća uzrečica da je to prljav posao”, istaknula je Josipa Rimac.

Čelnik županijskog HDZ-a Ante Kulušić kazao je kako na sljedećim lokalnim izborima očekuje povratak na vlast i u Šibeniku i u Drnišu:

– “Građani neće pogriješiti dva puta. Na žalost, u Šibeniku recimo SDP-ova vlast ništa nije napravila, kamo sreće da je jer bi se stvorili uvjeti za bolji život svih građana. Kad ne radiš svoj posao kako treba, onda te narod kazni na izborima. Kako sada stvari stoje očekujem da će Hrvatska demokratska zajednica od županije i svih gradova, te velikog dijela Općina u petom mjesecu ponovno uzeti odgovornost za rad u tim sredinama” – kazao je Ante Kulušić.

Novoizabrani članovi Županijskog odbora MHDZ-a su: Anka Bukarica, Mate Burić, Ante Cigić, Josip Čulina, Goran Ercegovac, Mirjana Gović, Tomislav Juras, Kristijan Kulušić, Marko Lokas, Miran Marelja, Ana Marić, Sanja Mikulandra, Mario Mladinić, Dino Papak, Ante Perković, Ante Pešić, Katarina Požar, Ivana Radovčić, Rea Rančić, Tomislav Rudan, Ante Samac, Nikola Silov, Hrvoje Stančić, Josip Storić, Tomislav Strikoman, Marko Šešo, Luka Škugor, Ante Škugor, Davor Tokmačija, Kristina Vlaić, Miroslav Zorić, a u Nadzorni odbor izabrani su Tomislav Duvančić, Frane Grubelić, Marijana Laća, Mia Pešić, Slavica Slavica.

ZOMHDZ-1

ZOMHDZ-2

ZOMHDZ-3


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian