I u Općini Ružić puštena u rad mreža besplatnog interneta na javnim površinama

- 29. travnja 2020.

I u Općini Ružić puštena je u rad mreža besplatnog interneta na javnim površinama čija realizacija se u stopostotnom iznosu financira sredstvima Europske unije, u vrijednosti 15.000 eura.

Cilj projekta WiFi4EU je omogućiti besplatan pristup internetu na javnim mjestima diljem Europe. Želi se omogućiti svakome, bez obzira na to gdje živi ili koliko zarađuje besplatan pristup brzom internetu.

Na području Općine Ružić instalirano je ukupno 12 uređaja za besplatni internet na četiri javne lokacije i to na zgradi općine u Gradcu odakle se Wi-Fi signalom pokriva širi okoliš općinskog središta, na zgradi područne škole Gradcu s koje se pokriva kompleks škole i dječjeg vrtića te okolne javne površine, na zgradi Kulturnog centra u Otavicama te na zgradi Vatrogasnog doma u Kljacima odakle se, uz Vatrogasni dom i prostor Lovačke udruge Sokol, pokriva središte naselja Kljake od prodavaonice do ambulante te javne površine uz državnu cestu D-56.

Na natječaj se prijavilo više od 13 tisuća europskih gradova i općina, a njih 2800, među kojima su Općina Ružić, Općina Promina i Grad Drniš prošli su već u prvom krugu, i imaju besplatni javni brzi internet.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian