I u Drnišu Vukovar svijetli

- 19. studenoga 2012.

Večer uoči sjećanja na 18. studenoga 1991. i spomena na žrtvu Vukovara, u organizaciji FRAME Drniš i Savjeta mladih u Drnišu je održan prigodni program pod geslom ‘Oprostiti, nikada zaboraviti’.
U prepunoj dvorani Glazbene škole Krste Odaka drniški Framaši upriličili su glazbeno meditativni program, tijekom kojega su čitali tekstove Siniše Glavaševića ratnog izvjestitelja Hrvatskog radija iz Vukovara, ubijenog i sahranjenog na Ovčari a iz njegove posmrtno objavljene zbirke “Priče iz Vukovara” koje je Glavašević čitao slušateljima za vrijeme okupacije.
U Glazbenoj školi Framaši su otpjevali i domoljubne pjesme a nastupio je i Tamburaški orkestar Krste Odaka. Prikazani su i video-isječci o stradanjima na području Vukovara i okolice, te glazbeni spot “Posljednja bitka”.
Nakon programa u glazbenoj školi uslijedio je mimohod drniškim ulicama sa upaljenim svijećama i transparentom “Vukovar ime sveto” do Poljane gdje su svijeće odložene.
Uz brojne građane koji su došli odati počast Vukovaru i njegovoj žrtvi programu su nazočili zamjenica gradonačelnika Drniša Vlatka Duilo i predsjednik Gradskog vijeća Josip Begonja.
Već tradicionalnoj akciji, koja se u cijeloj Hrvatskoj pod nazivom “I u mom gradu Vukovar svijetli” provodi od 1999. godine, pridružili su se brojni Drnišani upalivši svijeće na svojim prozorima.

Počast poginulima u obrani Škabrnje i Vukovara, ali i svim drugim žrtvama u Domovinskom ratu u Drnišu su sinoć odale članice HDZ-ove Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’, na čelu sa predsjednicom Niveskom Vlaić koje su svijeće položile podno Spomen križa kod Župne crkve Gospe od Ružarija.

vukovar

vukovar-2


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background