I u Drnišu Vukovar svijetli!

- 17. studenoga 2018.

U organizaciji Župe Gospe od Ružarija večeras će i u Drnišu Vukovar svijetliti.

– ‘Večer uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara dakle u subotu, 17. studenog,  s početkom u 18.40 sati u crkvi Sv. Ante, odnosno nakon večernje svete mise bit će upriličeno molitveno bdijenje u trajanju od pola sata. Nakon toga ćemo se sa lamiponima spustiti ulicom 142. briagde do drniškog grafita načinjenog u čast pijeteta za Vukovar i njegove žrtve gdje ćemo te lapione položiti i pomolititi se. Ne samo za žrtvu Vukovara nego za sve žrtve Domovinskog rata i Škabrnje i Drniša i ostale iz cijele nam Domovine. Pozivam sve župljanje da nam se pridruže i zajedno da odamo počast’, kazao je za Radio Drniš župnik fra Damir Ćiro Ćikara.

U organizaciji Udruge 142. brigade brojni Drnišani  autobusom su otputovali jutros u Vukovar, odati pijetet. Posjetiti će usput i katedrale u Zagrebu, Osijeku i Đakovu. Sutra će sudjelovati u koloni sjećanja zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Grada Drniša Tomislavom Dželalijom.

Gradonačelnik Josip Begonja u ime svih svojih sugrađana sutra će u Škabrnji, odati počast žrtvama Škabrnje.

Počast gradu heroju odati će mnogobrojni žitelji drniškig kraja koji su se u Vukovar uputili samoinicijativno, sa obitelji i prijateljima, osobnim automobilima.

Svi oni pomoliti će se za žrtve velikosrpske agresije u rujnu 1991. godine, i zapaliti svijeće u čast im i na spomen.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian