I drniški bivši HSP-ovci sa radom nastavljaju kao nezavisni

- 19. listopada 2011.

Nakon svega što se dogodilo u zadnjih nekoliko dana moralnih dvojbi nema ni za bivše HSP-ovce na drniškom području, koji su na zadnjim lokalnim izborima ostvarili odličan uspjeh. Sva tri načenika drniških općina tada su izabrana iz redova HSP-a. 

Poput četiri županijska vijećnika HSP-a vijećnici općinskih vijeća Promina i Unešić odlučili su da neće vratiti svoje mandate stranci, unatoč tome što više nisu članovi HSP-a.

Mandate koje su osvojili na neposrednim lokalnim izborima kao kandidati HSP za čelne ljude  općina Ružić i Unešić neće vratiti ni načelnici Josip Sučić i Branko Dželalija.

Danas su potvrdili u našem programu da za sada ostaju nezavisni načelnici i vijećnici.

Načelnik Općine Ružić Josip Sučić nezavisni je dok njegov zamjenik Dalibor Durdov je član HČSP-a, budući su na lokalnim izborima na petropoljskom području činili koaliciju.

O daljnjem političkom djelovanju donedavni i predsjednik HSP-a Općine Ružić Josip Sučić kazao je kako svi ostaju u djelu i liku pravaštva a odluku kako će nastupati na parlamentarnih izborima tek trebaju donijeti.

U Općinskom vijeću Ružić koalicija  HČSP-HSP osvojila je na prošlim lokalnim izborima tri mandata, od čega je jedan bio HSP-ov, no on se neposredno nakon izbora priključio HSP-u dr. Ante Stračević a danas djeluje kao nezavisni vijećnik.

U Općini Unešić HSP je na zadnjim izborima osvojio pet mandata, svih pet vijećnika zajedno s načelnikom Brankom Dželalijom nastavljaju politički rad kao nezavisni ali na pravaškoj liniji. Potvrdio je to za Radio Drniš Branko Dželalija:

– Do daljnjega djelujemo kao nezavisni a kada se sve iskristalizira pridružit ćemo se nekoj od opcija, kazao je Dželalija.

I predsjednik HSP Općine Promina, ujedno predsjednik Općinskog vijeća Promina Rajko Žulj priklonio se većini županijskih HSP-ovaca i odsada je nezavisni vijećnik zajedno s Dragom Klepom koji je do prošlog tjedna bio u redovima HSP.

Podsjetimo HSP u Općini Promina osvojio je četiri mandata, mjesto načelnika i njegova zamjenika, a s njegove liste izbran je i predstavnik srpske nacionalne manjine u prominsko vijeće. Ranije su iz HSP istupili načelnik Paul Cota i Malden Ujaković koji su priključili HSS-u, dok Zvonimir Bandalo je otišao u nezavisne. Kako doznajemo od Rajka Žulja, u vijeću su on, Drago Klepo i Sanimir Sarić s nezavisne liste Krste Radasa upravo oformili klub nezavisnih vijećnika  na čijem je čelu Sarić i ubuduće će tako istupati na Općinskom vijeću Promina.

bivsi_hsp_bivsi_izbori_

FOTO: arhiva Radio Drniš / lokalni izbori 2009. 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background