HŽ vratio zaustavljanje nagibnih vlakova u Drnišu

- 9. prosinca 2011.

Nakon godinu dana prekida, Uprava Hrvatskih željeznica od ove nedjelje, 11. prosinca, ponovo uvodi zaustavljanje nagibnih vlakova na drniškoj željezničkoj postaji.

Novi red voženje bit će na snazi od ponoći 11. prosinca i važit će do 8. prosinca 2012. godine.

Drnišani će tako ponovno prema Zagreb i Splitu moći putovati nagibnim vlakovima tijekom prijepodneva i poslijepodneva.

Prvi nagibni vlak za Zagreb polazi iz Drniša u 9 sati i 45 minuta i u Zagreb stiže u 13 sati i 48 minuta, a drugi koji polazi u 15 sati i 50 minuta u Zagreb stiže u 20 i 45.

Istodobno iz Zagreba za Split nagibni vlak polazi u 7 sati i 50 minuta i u Drnišu se zaustavlja u 13 sati, dok drugi s polaskom iz Zagreba u 14 sati i 04 minute u Drnišu je u 19 i 30.

Podsjetimo kako nakon ukidanja zaustavljanja nagibnih vlakova u Drnišu , Drnišani za putovanje do Zagreba nisu imali niti jedan dnevni vlak, a jedina željeznička veza sa Zagrebom bio je noćni brzi vlak.

U više navrata upozoravala je drniška gradska uprava na potrebu vraćanja nagibnih vlakova zbog potreba za putovanjima ovdašnjih poslovnih ljudi i studenata prema Zagrebu i Splitu, tražeći od Hrvatske željeznice da zadrži željezničku vezu Drniša s ta dva grada. Tom zahtjevu konačno je udovoljeno.

vlak


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian