GSS ponovno na Miljevcima spašavao pse iz kraške jame

- 17. siječnja 2011.

Hrvatska gorska služba spašavanja trosatnom akcijom pomoći jučer je iz kraške jame na Miljevačkom platou izvukla petnaestero štenadi a akcija spašavanja nastavlja se i sutra. Kako nam je kazao Anton Vukičević iz Drniša, član HGSS-a koji je sudjelovao u akciji, pet velikih pasa još uvijek je u jami kod naselja Širitovci koja je prepuna ilegalno odbačenog klaoničkog otpada. Spasioci čekaju veterinara iz Karlovca koji bi trebao doći sutra oko podneva. Budući da je riječ o odraslim životinjama, izvlačenje se ne može obaviti bez veterinara koji raspolaže prikladnom opremom a psi će prije izvlačenja biti uspavani.

Kako se gotovo svake godine dogodi makar jedna akcija spašavanja životinja iz jama na drniškom području pročelnik šibenske postaje HGSS-a Teo Barišić upozorava kako bi se s time trebale pozabaviti mjerodavna tijela. Iz GSS-a ponovno ukazuju na nečovječno postupanje prema životinjama te na neprestano zagađivanje okoliša naglašavajući kako su građani stvorili ružnu naviku deponiranja u jamu svega čega se žele riješiti. U suradnji sa čelnicima Drniša dogovoreno je da će nepoznatu osobu koja je psiće bacila u jamu kazneno prijaviti.

Psiće koje su spasioci izvukli iz jame preuzela je ovlaštena tvrtka za skrb o napuštenim životinjama, koja će ih pokušati udomiti, no kad istekne zakonski rok od 60 dana, ukoliko ih nitko ne prihvati bit će uspavani.

pasi_miljevci_radio_1

pasi_miljevci_radio_2

pasi_miljevci_radio_3

pasi_miljevci_radio_4


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background