Gradu Drnišu odobren projekt ‘Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta’

- 19. rujna 2017.

Gradu Drnišu odobren je projekt „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša” i 2,5 milijuna bespovratnih sredstava.

U okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Građenje reciklažnih dvorišta u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Specifični cilj 6i1 – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta (KK.06.3.1.03.0029) Gradu Drnišu je odobren projekt „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša”.

Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova projekta je 3.039.188,12 kune, a Gradu Drnišu je odobren maksimalni iznos prihvatljivih troškova u iznosu od 2.583.309,90 kuna.

Stopa sufinanciranja projekta je 85%. Sukladno Odluci o financiranju, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava treba biti potpisan u roku od 45 kalendarskih dana od dana donošenja Odluke o financiranju, a tada započinje i provedba projekta.

Provedba projekta će trajati 18 mjeseci.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša, čime će doći do znatnog povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište, a za stanovnike Grada Drniša će biti provedene informativno-obrazovne aktivnosti prilagođene odraslima i posebno djeci.

Reciklažno dvorište će biti upisano u Očevidnik reciklažnih dvorišta, čime će biti ispunjeni i zakonski uvjeti o minimalnom broju reciklažnih dvorišta u odnosu na broj stanovnika te će se uvelike doprinijeti povećanju stope recikliranja i zaštiti okoliša, te povećati kvaliteta života stanovnika Grada Drniša.

ilustracija

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background