Gradski pjevački zbor Neuma održao koncert u prepunoj crkvi sv.Roka

- 29. kolovoza 2018.

Jučer je održan posljednji ovosezonski koncert Gradskog pjevačkog zbora Neuma u Drnišu. Bio je to drugi koncert u sklopu 4. Glazbenih večeri u crkvi svetog Roka, koje zajednički organiziraju Neuma, Pučko otvoreno učilište Drniš i Župa Gospe od Ružarija. Bogat program u kojem je uživala publika sadržavao je crnačke duhovne skladbe, obrade popularnih hitova, ali i druge zborske skladbe iz repertoara koje Neuma izvodi.

Ovo nam je o jučerašnjem nastupu kazala voditeljica zbora profesorica Jelena Prpa.

-Ja sam zadovoljna, a vidim da su pjevači i publika također zadovoljni. Sve je dobro prošlo, a uvijek može bolje! Mislim da je sve skupa bila dobra večer.

Za vrijeme nastupa predstavljeni su novi članovi zbora, a kako će zbog bolovanja propustiti probe i nastupe u narednom periodu zboraši su Albini Tomić poklonili buket cvijeća i zaželjeli brz oporavak. Nije na odmet kazati kako je Albina Tomić članica zbora od samih početaka. Pjevala je gotovo na svim nastupima koje je Neuma održala, a znamo da ih je sada već 120. U 8 godina dugoj povijesti zbora propustila je svega desetak nastupa, a sinoć je kao nagradu dobila i buket cvijeća uz koji su joj članovi zbora poželjeli brz oporavak te skori povratak na probe.

Svojim nastupom Neuma je razgalila publiku koja se okupila jučer u crkvici svetog Roka u kojoj se tražilo mjesto više, a dio publike je uživao u koncertu i ispred crkve. Najveći aplauz dobili su nakon što su otpjevali obrade popularnih pjesama You raise me up i Hallelujah. Radi se o pjesmama koje na svim koncertima Neume izazivaju najviše pažnje. Doznali smo i više o programu koncerta.

-Pošto je koncert bio u sklopu Glazbenih večeri u crkvi svetog Roka, sam program smo prilagodili prostoru. Na njemu su bili zborski hitovi, a u našem repertoaru se radi o gospelima, tradicionalnim pjesmama i obradama. Također publika je prepoznala i pjesmu The Lord bless you and keep you koju su mogli čuti ove godine i na kraljevskom vjenčanju.

Prije nepuna dva tjedna zbor je dobio i nagradu Grada Drniša za doprinos u razvoju kulturnog života grada, na što su, ističe voditeljica zbora Jelena Prpa, iznimno ponosni. Zbor često putuje pa vrijedi istaknuti kako su nastupali diljem Lijepe naše, od čega izdvajamo nastupe u Metkoviću, Makarskoj, Splitu, Benkovcu, Ogulinu i Vukovaru, a uskoro će na listu gradova koje su posjetili dodati i Gospić gdje će Neuma 12. rujna zatvoriti sezonu nastupa.

Svi koji žele zapjevati u Neumi mogu se pridružiti zboru svaki ponedjeljak i četvrtak u 19 i 30h kada se održavaju redovne probe. Voditeljica zbora profesorica Jelena Prpa kazala je kako svi koji imaju želju i volju mogu doći pjevati u Gradskom pjevačkom zboru Neuma.

-Službenu audiciju imamo jednom godišnje, ali naša vrata su uvijek otvorena u terminima naših proba.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background