Gradonačelnik primio strane novinare i predstavnike turoperatora

- 11. svibnja 2016.

Foto: Josip Živković

Gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja danas je u Maloj gradskoj vijećnici primio 10 novinara i predstavnika turoperatora iz Njemačke, Italije, Švedske i Francuske koji posjećuju šire drniško područje u okviru projekta „Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka”. Cilj je ovog susreta i obilaska drniškog područja i okolice, koji će trajati do petka, upoznati goste s ljepotama našeg kraja, kako prirodnim, tako i povijesno-kulturnim.
Nakon uvodnih gradonačelnikovih riječi, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Grada Drniša Ivana Sučić osvrnula se na tijek realizacije projekta cilj kojega je razvoj malog i srednjeg poduzetništva te stvaranje novih radnih mjesta. Gostima je predstavila dosadašnje rezultate: uređene biciklističke staze na Miljevcima i u Trbounju, stazu u kanjonu Čikole, uređenu šetnicu s dva vidikovca, penjačke smjerove i tzv. zip line, a na ulazu u Drniš rekonstruiranu i uređenu mlinicu iz 15. stoljeća u sklopu koje će uskoro biti otvorena muzejska suvenirnica.

Uz novoizgrađene kapacitete i atrakcije, gosti će se upoznati s bogatom kulturnom i prirodnom baštinom, gastronomskom ponudom i mogućnostima turističkog razvoja. Smještajne mogućnosti i kapacitete ugostiteljskih sadržaja, kao i trendove u turizmu na drniškom području, predstavila je Josipa Čupić, direktorica Ureda turističke zajednice Grada Drniša.

Jedna od novinarki, Helen Lundgren iz Švedske, smatra da naše područje ima potencijala za turistički razvoj te da bismo se u tom pogledu trebali ugledati na Istru. “Istra je poznata po agroturizmu i mislim da biste trebali vidjeti što nude, primijeniti njihova znanja i učiti na njihovu iskustvu”, kazala je Lundgren.

Talijanska novinarka Stefania Guarnieri drži da bi naše područje inozemnim turistima bilo zanimljivo te da Drniš u tom pogledu ima dobru perspektivu. “Mislim da su velike mogućnosti za razvoj turizma na ovom području. Sinoć smo večerali, hrana je bila odlična. Okoliš je lijep, zanimljiv. Mislim da ovaj dio Hrvatske u turizmu ima svijetlu budućnost”, zaključuje Guarnieri.

Na kraju prezentacije najavljeni su „Dani otvorenih vrata”, dvodnevna manifestacija koja će se održati 3. i 4. lipnja i koja će obilježiti završetak projektnih aktivnosti i predstaviti rezultate široj javnosti.

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian