Gradonačelnik Begonja Gradskom vijeću Drniša podnio izvješće o radu

- 31. listopada 2013.

Gradskom vijeću gradonačelnik Drniša Josip Begonja podnio je izvješće o svom radu:

– “Obzirom da su za grad Drniš bili raspisani prijevremeni izbori za izvršno tijelo (gradonačelnika) koji su održani krajem siječnja 2013. godine, te zbog toga što sam na mjestu gradonačelnika od 04. veljače kad je obavljena primopredaja vlasti, ovo izvješće obuhvaća razdoblje od 04. veljače, a ne od 01. siječnja.

Gradonacelnik mr.sc. Josip Begonja

U navedenom razdoblju prvo je obavljeno upoznavanjem sa zatečenim materijalno-financijskim stanjem, kao i s ugovorenim radovima prije mog stupanja na dužnost. Potom sam nastavio s realizacijom pojedinih programa i to: Izgradnjom već ugovorenog košarkaškog igrališta za predjelu Pazar (prethodno sam morao sklopiti ugovor za izradu dodatne projektne dokumentacije kako bi se pribavila potrebna odobrenja za početak radova od nadležnog ureda). Raspisao sam natječaj te je nabavljeno i ugrađeno 11 komada čekaonica na autobusnim ugibalištima. Tijekom ožujka raspisan je natječaj za uključivanje u sustav stručnog osposobljavanja 3 djelatnika (VSS+2 SSS). Tijekom travnja započeta je realizacija projekta zapošljavanja nezaposlenih osoba u program javnih radova 21 osoba (od 20.04. do 20.09.2013.). Započeta je tijekom ožujka izgradnja vodoopskrbnog sustava sela Biočić-Miočić čija je natječajna procedura započeta krajem 2012. godine
Započeta je tijekom svibnja rekonstrukcija dijela vodovodne mreže u selima Trbounje i Kaočine (zaseok Ivići), ” – izjavio je gradonačelnik Begonja dodajući kako je i
tijekom svibnja započela izgradnja kanalizacijske mreže u naselju Glavica u Drnišu te se pristupilo uređenju dijela nerazvrstanih cesta na području Grada Drniša (put sv Ivana, Put željezničke stanice, Splitska, put Knezova, Zagrebačka i dr.).

– “Tijekom travnja započeto je uređenje ogradnog zida (istočni i zapadni zid) na mjesnom groblju Badanj te izgradnja novih grobnica. Završena je u travnju ranije započeta ugradnja tkz. štednih žarulja u samom gradu (500 kom). Naručena projektna dokumentacija za izgradnju teniskog igrališta na Podvornici. Opremljeno je s dijelom rekvizita dječje igralište u selu Pokrovnik. Uređeno je 250 metara poljskog puta (Put Cecele) koje smo sufinancirali zajedno sa Županijom, a nastavak radova planira se u idućoj godini. Prijavljen je tijekom travnja projekt izrade tehničke dokumentacije za izgradnju II. faze kanalizacijskog sustava koji obuhvaća dio naselja Drniš te naselje Badanj. Prijavljen je tijekom lipnja projekt Fondu za zaštitu okoliša za postavljanje solarnih toplinskih kolektora na zgradu Dječjeg vrtića i zgradu NK DOŠK. Također, tijekom lipnja prijavljen je i projekt daljnje modernizacije javne rasvjete ugradnjom štednih žarulja kojim bi se obuhvatili dijelovi naselja Drniš, naselje Badanj i Siverić
Prijavljen je projekt ‘Razvoj turizma na rubnim djelovina NP Krka’ (IPA fond komponenta III C). U navedenom razdoblju pristupilo se uređenju tribina NK DOŠK (postavljene su stolice za sjedenje koje je prije nekoliko godina donirao NK DINAMO te je ograđeno igralište).

Usvojene su izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Drniša. Započeto je uređenje Velike gradske vijećnice (grubi radovi).
Započeta je tijekom travnja realizacija uređenja pristupnog puta u poduzetničkoj zoni u Drnišu cca 200 metara. U Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, bio sam za zaposlenicima stručnih službi na nekoliko sastanaka oko problema s tvrtkom Controlmatik, te u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova gdje sam razgovarao na temu problema pravodobnog plaćanja HV za izvršene situacije za vodoopskrbu sela Biočić i Miočić, zaključio je gradonačelnik Begonja.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background