Grad Drniš u mreži europskih turističkih destinacija

- 16. lipnja 2015.

Foto: Grad Drniš

Jučer se u hotelu Sheraton u Zagrebu Grad Drniš predstavio kao Europska destinacija izvrsnosti. U najužem krugu najboljih predstavnika turizma i lokalne gastronomije u Hrvatskoj našli su se još Srijem i Slavonija, Grad Buzet, Daruvar/Bjelovar/Garešnica te Gornje Međimurje koje je odnijelo pobjedu.
– Cijela Hrvatska je jedna velika europska gastronomska destinacija, tako da s obzirom na konkurenciju moramo biti izuzetno zadovoljni plasmanom, kazala je pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Grada Drniša Ivana Sučić.
– Ući među pet finalista stvarno je veliki uspjeh. Prvi izbor pao je na gornje Međimurje koje stvarno ima bogatu turističku ponudu, posebno popratnih turističkih sadržaja, ali mislim da je u gastronomskom vidu Drniš u samom vrhu Republike Hrvatske. To je pokazalo i zanimanje posjetitelja za štand drniških delicija koji je bio najposjećeniji od svih, istakla je Ivana Sučić.
Pobjedniku će nagrada biti uručena na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji će se održati tijekom ljeta, a na gostovanje su pozvani svi finalisti koji 27. rujna idu u Bruxelles na Svjetski dan turizma, kad se održava Susret europskih turističkih destinacija.
Grad Drniš bit će time pozvan u mrežu europskih turističkih destinacija što pruža velike prednosti, od umrežavanja s ostalim turističkim destinacijama do cjelokupne promidžbe našega kraja.
– Potrebno je proširiti ponudu, pogotovo dodatne sadržaje, i to najviše u okviru smještajnih kapaciteta u ovom podneblju ali, u svakom slučaju, razvoj turizma na cijelom drniškom području krenuo je uzlaznom putanjom, zaključuje Ivana Sučić.

Foto: Grad Drniš

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian