Godinu dana mjesečna potpora roditeljima za treću, četvrtu i svaku iduću bebu

- 15. ožujka 2013.

Roditelji svakog trećeg novorođenog djeteta koji imaju prebivalište na području Grada Drniša najmanje tri mjeseca, od Grada Drniša više neće primati jednokratnu novčanu pomoć od 5 tisuće kuna, već će ubuduće cijelu prvu godinu djetetovog života primati mjesečni novčani iznos od tisuću kuna. Za četvrto dijete i svako iduće dijete roditelji će primati mjesečni iznos od tisuću i 500 kuna.
Za opremanje prvog i drugog novorođenog djeteta roditelje će iz gradske blagajne Grad Drniš i dalje pomoći sa jednokratnom pomoći od tri tisuće kuna.
Izmjene i dopune Socijalnog programa Grada Drniša Gradsko vijeće je na svojoj zadnjoj sjednici jednoglasno usvojilo.

Rebalansom proračuna Socijalni program povećan je za 30 tisuća kuna u odnosu na onaj usvojen u prosincu 2012. godine. Sa 997 tisuća kuna narastao je na milijun i 27 tisuća kuna.

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja kazao je kako je povećanje iznosa od 30 tisuća kuna doneseno na temelju dosadašnjih statističkih podataka drniških obitelji sa troje i više djece, uvažavajući socijalno stanje, nezaposlenost i visoke troškove koje roditelji imaju pri opremanju novorođenčadi.

novorođenčad


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian