Grad Drniš s Jadranskom bankom d.d. potpisao ugovor o kreditiranju poduzetnika

- 26. kolovoza 2014.

Projekt kreditiranja poduzetnika između Županije šibensko-kninske i Jadranske banke, koji će se provoditi preko županijske Regionalne razvojne agencije realizirat će se i na području Grada Drniša. Grad Drniš potpisao je ugovor sa Jadranskom bankom i tako se aktivno uključio u realizaciju ovog Projekta. Županija i banka su za kreditni potencijal osigurali oko 25 milijuna kuna, od čega je Županija iz proračuna izdvojila za garantni depozit 900 tisuća kuna. Kako bi krediti bili povoljniji pozvani su predstavnici gradova i općina da jednim dijelom subvencioniraju kamatu u ovoj kreditnoj liniji.
Tako Grad Drniš će subvencionirati kamatnu stopu od 2,9% od ugovorene promjenjive kamatne stope u visini od 4,9% godišnje, te bi budući korisnici kredita plaćali kamatnu stopu od 2,0% godišnje promjenjivo, odnosno snosili bi razliku do visine ugovorene kamatne stope. Rok otplate predviđen je da bude 8 godina, ali će moći biti i duži, ako to bude zahtijevao predloženi program.

Najniži iznos kredita je 30 tisuća kuna, a najveći iznos banka nije limitirala. Maksimalan iznos kredita u 2014. godini za koji će Grad Drniš subvencionirati kamatnu stopu iznosi 500.000,00 kuna, što je u skladu sa proračunskim mogućnostima Grada.

Pravo korištenja sredstava imaju poduzetnici (mala i srednja trgovačka društva, obrtnici, zadruge, profitne ustanove, fizičke osobe u slobodnim zanimanjima, obiteljska gospodarstva i privatni iznajmljivači) koji imaju registrirano sjedište i namjeravaju ulagati na području Grada Drniša.
Uvjeti korištenja kredita i obrasci prijave zainteresiranim poduzetnicima nalaze se na stranicama JU Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background