Grad Drniš nastavlja sa uređenjem nerazvrstanih cesta

- 19. srpnja 2018.

Grad Drniš nastavlja sa uređivanjem svojih nerazvrstanih cesta. Zaseok Šuljci u Sedramiću upravo su dobili asfalt. Slijedi Velušić, a osim ta dva naselja ove godine planira se asfaltirati i dionica u Pakovom Selu te na samom području Drniša, sveukupno je plan asfaltirati tisuću i petsto metara.
Ukupno je u proračunu za to predviđeno malo više od milijun kuna. Namjera gradske vlasti je u svim naseljima stvoriti uvjete života dostojne vremenu u kojem živimo.

– ‘Plan je bio ove godine modernizirati odnosno asfaltirati preko 3 tisuće metara no i na taj plan negativno se odrazilo ispadanje Drniša iz potpomognutog područja, tako da ćemo uspjeti svega pola. U svakoj sredini, posebno u selu potrebno je stvoriti minimalne komunalne uvjete, elektrifikaciju, vodoopskrbu, asfalt. Još je preostalo oko 9 km makadamskih putova koji su nam u visokom prioritetu’, – kazao nam je gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

– ‘Bolje ikad nego nikad’ – riječi su sa kojima su nas danas dočekali oduševljeni mještani zaseoka Šuljici:

– ‘Ima četiri, pet godina da nam je gradonačelnik obećao asfalt i evo smo zahvalni što smo to dočekali, te što je ispunio svoje obećanje. Sam dojam sela sad je drugačiji, bolji. Volim svaki minut proveden u svome selu’, naglasio je Vladimir Šuljak.

– ‘Osjećamo se civilizirano. Malo smo duže čekali ali ti je radost veća. Ima ovdje šest kuća. Svi imamo vozila. Važno je ovo i za naše goste koji su se stalno čudili kad bi došli kako nemamo asfalt’, kazala nam je Nada Šuljak.

– ‘Drniško područje prednjači od ostalih po pitanju uređenja i održavanja prometnica’ – danas u Sedramiću za Radio Drniš istaknuo je voditelj Nadcestarije Drniš Željko Bilać:

– ‘U karijeri iza mene je puno kilometara asfalta i svaki put je to radost, da ljudi mogu kulturno doći do svoje kuće a ne po makadamu. Naše područje je jedno od boljih u regiji i ja sam ponosan na to’.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background