Grad Drniš i Gradska čistoća Drniš uredili autobusni kolodvor

- 6. prosinca 2018.

Gradski kolodvor Drniš više nije ruglo grada.
Godinama je njime upravljao koncesionar koji ga je zapustio, i onda otišao u stečaj. Svoja potraživanja Grad Drniš zatražio je preko suda a upravljanje nad kolodvorom preusmjerio na Gradsku čistoću Drniš.
Potom su u objekt su uložena značajna sredstva zahvaljujući kojima je obnovljen.
U sklopu njega djeluje i jedan privatni poslovni subjekt, saniran je krov, uređeni čekaonica i ured za prodaju karata, kompletno obnovljen sanitarni čvor.
– ‘Koštalo je oko pola milijuna kuna od građevinskih radova do opremanja. Ishodili smo od nadležnih tijela sve potrebe certifikate i suglasnosti, procedura je malo potrajala. Sad imamo uporabnu dozvolu i licencu za rad za pružanje kolodvorskih usluga a čekamo i licencu za javni putnički prijevoz.
Novost je da sad ovdje u našoj poslovnici osim kupovine karata, građani mogu plaćati i usluge Gradske čistoće, poput odvoza miješanog komunalnog otpada i grobarine bez naknade’, – navodi direktor Gradske čistoće Drniš Marinko Šindilj.
Gradonačelnik Josip Begonja kazao je kako su uložena sredstva i Grada Drniša i Gradske čistoće Drniš,
– ‘ I kad se konačno provela kompletna procedura, možemo reći da kolodvor od početka prosinca službeno krenuo sa radom. Vjerujem da će naša Čistoća uskoro dobiti licencu za javni linijski prijevoz. Gradsko vijeće bi na svojoj sljedećoj sjednici trebalo donijeti odluku o formiranju nove lokalne komunalne linije za prijevoz učenika i građana. Gradska čistoća bi ih sa svojim autobusom kojeg ima trebala prevoziti od Miljevaca do Pakovog Sela. Naredne godine plan je nabavka još jednog ili dva manja autobusa kako bi dio naših sela bez linija povezali sa Drnišom’, istaknuo je gradonačelnik Begonja.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian