Glembajevi u Drnišu

- 28. siječnja 2016.

Foto: Josip Živković

Zagrebački glumački atelje gostovao je s predstavom Glembajevi u Drnišu. Bio je to prvi ovogodišnji kazališni komad u našem gradu, izveden u koncertnoj dvorani osnovne glazbene škole, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta. Prvo je to u nizu gostovanja koje će svoj vrhunac imati na ljeto u srpnju i kolovozu.
Zahvaljujući organizaciji Pučkog otvorenog učilišta te financijskoj potpori Ministarstva kulture, županije Šibensko-kninske i Grada Drniša te raznih sponzora putujuća kazališta nakon rata gostuju u Drnišu s dvadesetak predstava godišnje, što predstava za djecu i mlade što predstava za odrasle. HNK Zagreb, HNK Split, Teatar Exit, kazališta Merlin, Rugantino, Histrioni te Kazalište lutaka Zadar samo su neka od kazališnih kuća koje su posjetile Drniš u poslijeratnom razdoblju. Da je naš grad zahvalno mjesto za gostovanje potvrđuju i glumci koji rado ovdje nastupaju te kazuju kako Drniš ima dobru kazališnu publiku.
Drnišani koji redovno posjećuju predstave smatraju da ovakva događanja uspješno obogaćuju kulturnu ponudu grada te da s lijepim brojem godišnjih uprizorenja, s obzirom na veličinu grada, svatko može pronaći nešto za sebe.

Foto: Josip Živković


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian