Gerontodomaćice složne: ”Ponovno zajedno – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu” je obostrano koristan, hvale vrijedan, projekt

- 10. svibnja 2023.

Proteklih šest mjeseci Grad Drniš je provodio ”Ponovno zajedno – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu” – faza 3, koji je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Partneri na projektu bili su HZZ – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb u Drnišu.
Ukupna vrijednost iznosila je 988.800,00 kuna.
Cilj projekta je ostvaren. Kroz izvaninstitucionalni sustav pružanja pomoći podrške starijim i nemoćnim osobama s jedne strane posao su pronašle žene koje su teže zapošljive na tržištu rada a s druge strane zadovoljni su bili i korisnici obuhvaćeni projektom jer su u pomoć dobili u svom domu.
Ostvarena i svrha –  ublažavanja posljedica nezaposlenosti, te poticanje socijalne uključenosti i povećanje kvalitete života krajnjih korisnika.
Na provedbi projekta bilo je zaposleno 20 žena koje su se brinule o 120 korisnika, starih i nemoćnih osoba, među njima su i gerontodomaćice Dušica, Smilja i Vesela sa kojima smo razgovarali a koje su nam kazale:

Bez obzira što je projekt završio a gerontodomaćice ponovno će na burzu rada, one će i dalje koliko budu mogle pomagati svoje korisnike, jer su se sprijateljili, kazale su nam, ističući kako je ovo obostrano koristan projekt:

PROMO objava


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian