2. Festival drniškog merlota – 26. i 27. svibnja u Drnišu

- 16. svibnja 2023.

Turistička zajednica Grada Drniša i ove godine priprema prekrasnu vinsku priču, Taste Like Drniš.
Drugi po redu Festival drniškog merlota održat će se 26. i 27. svibnja.
‘Drniški merlot više je od vrhunske eno delicije i utkan je u način života drniškog kraja. Godine tradicije i znanstvena potvrda kvalitete temeljene na jedinstvenim mikroklimatskim značajkama podneblja stvorili su snažan tržišni brend na kojem se i danas temelje ponuda i promocija drniške gastronomije. Ovo urbano događanje koje se zbiva u Drnišu ima za cilj produžiti sezonu u ruralnim krajevima Šibensko-kninske županije te potaknuti proizvođače na bolje brendiranje svih autohtonih sorta vina’ – poručuje Ivana Menđušić, direktorica TZ Grada Drniša.

Na ovogodišnjem festivalu predstavit će se sedam vinara: Vinoplod Vinarija Šibenik, Vinarija Vizzulin, Ško vina, Vinarija Džapo, Vinarija Skelin, Vinarija Parat te gosti iz Rogoznice, Vinarija MI.
Uz vino u ponudi će biti i slasni zalogaji iz drniškog kraja, drniški pršut i sir.

Nadalje, priprema se kiparska i likovna radionica pod nazivom Bacchusov atelijer koju će voditi Andrija Gašparuš, koji je diplomirao kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radionice će se održavati 26. i 27. svibnja na Poljani, ispred Srednje škole Ivana Meštrovića u terminu 18:00 – 21:00h.

U petak će Vinoplod vinarija Šibenik, partner festivala predstaviti svoja vina uz degustaciju, prezentiranje i zanimljivo predavanje. Broj osoba je ograničen, a prijave se vrše na njihovoj kućici na sam dan festivala. Vinoplod vinarija Šibenik poziva i sve zainteresirane da se prijave za organizirani odlazak u kušaonicu u Šibenik u nedjelju, 28. svibnja.

U subotu u 18:00h očekuje vas panel rasprava na temu Perspektiva vinarstva i vinogradarstva drniškog kraja. Moderator je doc. Željko Andabaka, a gosti su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Agronomskog fakulteta, HBOR-a i Udruge vinara Imota iz Imotskog.

Naravno, ovaj bogati program biti će popraćen i glazbenim dijelom.
U petak će okupljene zabavljati rock band BEE ŽEE´s, a u subotu posjetitelji imaju uživati u hitovima Olivera Dragojevića kada će – Oliver pjevati Olivera.

Degustiranje vina biti će moguće na čaše. Kaucija za čašu i sedam kupona iznosi 10,00€.

Nisu u TZ-u zaboravili ni na najmlađe, koje u subotu očekuje radionica na temu Sigurna biciklistička vožnja od 18:00h.

Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Šibensko-kninske županije, Grada Drniša i Grada Knina.
Partner festivala je Vinoplod vinarija Šibenik, a sponzori HBOR, MEDiLAB i Coca Cola.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian