Fotomonografija o Domovinskom ratu predstavljena i u Drnišu

- 6. listopada 2011.

Prva fotomonografija pod nazivom “NU” autora Stanka Ferića koja donosi oko 500 fotografija o zbivanjima u Domovinskom ratu na području Šibensko-kninske županije predstavljena je i Drnišanima. Promociji u Gradskom muzeju nazočni su bili brojni građani među njima i gradonačelnik Ante Dželalija kao i nekadašnji gradonačelnik Ante Matić, koji je tu funkciju obnašao u vrijeme rata i oslobođenja grada.

O knjizi uz autora Stanka Ferića govorio je i ravnatelj drniškog Muzeja Joško Zaninović.

Istaknuli su među ostalim važnost prikupljanja i objavljivanja dokumenata iz tog vremena poput novinskih fotografija koje na izravan čuvaju sjećanje na taj dio povijesti. U Fotomonografiji nalaze se brojne fotografije Drnišana, iz postrojbi 113. i 142. brigade HV -a, drniških prognanika kao i one koje svjedoče o prvimdanima povratka. Među njima su i fotografije o ratnom studiju i prvom javljanju Radio Drniša iz oslobođenog grada.

Fotomonografiju o Domovinskom ratu izdali su šibenska medijska kuća Moć komunikacije d. o.o. i Hrvatski informacijsko – dokumentacijski centar Domovinskog rata, a jedan od sponzora je i Grad Drniš. Izdavači pozivaju Drnišane da fotografije pogledaju na portalu Šibeniknews  i prepoznaju sami sebe ili pomognu doznati tko je na njima.

P1150961

P1150963


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian