Everesting na Promini u organizaciji BK Petar Svačić iz Drniša!

- 10. lipnja 2020.

Jeste li ikada čuli za izazov Everesting?

Jeste li se ikad zapitali kako je to popeti se na vrh svijeta Mount Everest?

Ili kako je to voziti biciklu ili trčati tisuće kilometara dok se ne dosegne visina vrha svijeta?

Everesting je izazov u kojem sportaši izaberu neki uspon na koji se uspinju toliko neprekidno puta koliko je potrebno da ostvare nadmorsku visinu Mount Everesta od 8.848 metara. Zvuči ekstremno? Pa kad i je!

U našem slučaju destinacija je naravno Promina, a izazov će pokušati ostvariti Luka Bukarica predsjednik Biciklističkog kluba Petar Svačić ove subote, 13. lipnja na biciklu.

I nadamo se da će uspjeti!

Pojednostavljeno to  je vožnja gore i dolje istim usponom koji može biti kratak ili dug a to diktira i koliko će vremena biti utrošeno, ponavljanja napravljeno te u osnovi koliko će biti težak pokušaj savladavanja Everesta.

Puno toga je potrebno u uspješan pokušaj Everestinga. Uspon na 8.848m nije mali podvig. Dapače!

Puno planiranja i priprema treba za pokušaj uspona na visinu Everest-a na biciklu i tek mali broj biciklista na svijetu je za sada takvo što ostvarilo. Postoji službena stranica na kojoj su navedeni svi uspjesi.

Sasvim sigurno takav pothvat, ekstremni izazov, usudili bi se kazati, nije još izveden na našoj Promini – i trebati će oko 20 sati neprestanog bicikliranja da bi uspio!

Da ne govorimo koliko će puno ovaj podvig značiti za samu promociju Promine kao biciklističke destinacije – kad se takav uspjeh pronađe na stranici koju prate mnogi biciklisti u svijetu.

Evo što je za Radio Drniš Luka Bukarica o svemu kazao:

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background