Europskim sredstvima Općina Promina u Lukaru dobiva Društveni dom

- 16. srpnja 2020.

Održana je početna konferencija projekta „Društveni centar Promina“ koji sufinancira Europski socijalni fond odobren u sklopu poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.

Nositelj projekta je Ekološka udruga „Krka“ Knin, a partneri su Općina Promina i Veleučilište Marko Marulić Knin. Vrijednost projekta je 1.800.680,00 kn, a trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca od svibnja 2020. do svibnja 2022.

Adaptacijom, opremanjem i uspostavom Društvenog centra Promina lokalnim udrugama osigurati će se prostor za njihovo nesmetano djelovanje i razvoj. Sve udruge s područja Šibensko-kninske županije moći će svoje aktivnosti i programe jednostavnije provoditi na području Općine Promina.

Društveni centar će kao coworking prostor biti platforma za razmjenu znanja, umrežavanje, poticanje suradnje, kreativnosti, inovacija, i poduzetništva.
Građani i udruge moći će jednostavnije, kvalitetnije i smislenije organizirati svoje slobodno vrijeme. Udruge, građani i lokalna uprava imati će prostor za organiziranje radionica, predavanja, konferencija i jačanje svoje vidljivosti u zajednici.

Sudionicima početne konferencije Ekološku udrugu „Krka“ te projekt i brojne aktivnosti koje će se u sklopu projekta provoditi predstavila je voditeljica projekta Inga Kukolj te predsjednik udruge Srečko Kmetič.

Načelnik Općine Promina Tihomir Budanko zahvalio je Ekološkoj udruzi Krka na suradnji i povjerenju, istaknuo važnost revitalizacije zapuštenih prostora te razvijanje sadržaja važnih za stanovnike i zajednicu te korist koju će od provođenja projekta imati OCD-i i udruge s područja Općine Promina. Pozvao je sudionike da se priključe brojnim aktivnostima projekta.

Dekanica kninskog Veleučilišta Lovorka Blažević također je zahvalila na suradnji i istakla da je iznimno važna suradnja svih dionika i partnera te napomenula da se veseli razvoju i provedbi dva volonterska programa na kojima će sudjelovati osam volontera kninskog Veleučilišta.

Na početnoj konferenciji sudionicima su podijeljeni promotivni materijali koji uključuju i platnene vrećice.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian