Četiri požara na drniškom području u protekla 24 sata

- 15. srpnja 2011.

vatra01Drniški vatrogasci na terenu su od jučer ujutro. Nakon jučerašnje borbe sa vatrenom stihijom na Pokrovniku i u Gornjim Planjanima, gdje su požarište osiguravali i cijelu proteklu noć, oko 14 sati krenuli su na novi pozar na Svilaji.

Na intervenciju izašli DVD Drniš i Ružić sa 11 vatrogasaca i 3 vozila.

Teren na Drvenjaku je nepristupačan, gasitelji se vozilima požaru ne mogu približiti a ne mogu računati ni na pomoć zračnih snaga zbog požara na Braču koji još uvijek nije lokaliziran.

 

Jučerašnji najveći požar kod nas se bilježi na području Sedramića odnosno Gornjih Planjana. Lokaliziranim je proglašen sinoć u 19 sati i 25 minuta a ugašenim jutros u 7 i 30.

Izgorjelo je oko 56 hektara trave, niskog raslinja i makije. U gašenju je sudjelovalo 25 vatrogasaca s 8 vozila iz Državne intervencijske postrojbe Šibenik, Javne vatrogasne postrojbe Drniš te iz DVD-a Drniš, Ružić i Perković. Pomogla su im i 2 Canadaira i 1 AirTractor.

Utvrđeno je da je požar izazvao 71-godišnji mještanin prilikom nekontroliranoga spaljivanja smreke, priopćili su iz policije.

Požar otvorenog prostora na području od Pokrovnika prema Unešiću ugašen je sinoć u 21 sat i 30 minuta. Opožareno je oko 9 hektara trave i niskog raslinja. Požar otvorenog prostora na području Topića u Mirlović Zagori lokaliziran je u 21 sat i 30 minuita. Opožareno je oko 30 hektara trave, niskog raslinja i šume smreke.

Tijekom noći na dežurstvu i sanaciji požarišta bili su vatrogasci iz DVD-a Drniš.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background